Política

rússia

El cadàver de Navalni presenta “hematomes per convulsions”

El mitjà rus independent ‘Novaya Gazeta Europa’, informa que el cos sense vida de l’opositor rus es troba en el dipòsit de l’hospital clínic de Salekhard i presenta blaus en el pit

S’eleven a més de quatre-cents els detinguts a Rússia en les protestes per la mort de l’activista crític amb Putin

Més de quatre-centes persones han estat arrestades des de divendres en diferents localitats de Rússia per intentar retre homenatge al dirigent opositor Aleksei Navalni, mort sobtadament divendres a la presó a l’Àrtic on complia una condemna de gairebé 30 anys de presó per extremisme i frau.

Segons dades difoses per l’ONG OVD-Info i recollides per l’agència Efe, s’han detingut almenys 401 persones en les protestes a trenta-sis ciutats, entre elles Moscou, Sant Petersburg, Tula, Belgrad, Krasnoiarsk, Ufa, Kírov i Nòvgorod. Segons l’ONG més de la meitat de les detencions (201) s’han practicat a Sant Petersburg, ciutat natal del president rus, Vladímir Putin. Les forces de l’ordre i agents de paisà intenten des de divendres retirar tots els memorials improvisats en homenatge a Navalni.

Tot i que les autoritats russes no han ofert cap mena d’informació sobre la mort de l’opositor rus i no han permès a la família accedir al cadàver, el mitjà rus independent Novaya Gazeta Europa assegura aquest diumenge, en una informació recollida per diversos mitjans, que el cos de Navalni es troba en el dipòsit de cadàvers de l’hospital clínic de la ciutat russa de Salekhard i que presenta “hematomes per convulsions”.

L’hospital està situat a uns cinquanta quilòmetres del penal de règim especial IK-3 a la localitat de Kharp, on l’opositor estava pres des de desembre i va morir.

Pel que fa als blaus en el pit, segons explica un treballador de les ambulàncies al mitjà independent rus, podrien haver aparegut per les maniobres de reanimació fetes. El Comitè d’Investigació de Salekhard ha informat a l’advocat del principal opositor a Vladímir Putin que el cos ha estat enviat al clínic per fer un segon examen que confirmi la causa de la mort definitiva.

Segons el servei penitenciari de la regió d’Iamalo-Nenets el motiu de la defunció de Navalni va ser una “síndrome de mort sobtada”. Segons els funcionaris, divendres al migdia després d’haver fet un passeig pel penal es va trobar malament, va caure inconscient a terra i malgrat haver-lo intentat reanimar, van acabar certificant la seva mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries