Política

rússia

Les autoritats russes continuen negant-se a entregar el cos de Navalni a la mare

Argumenten que la investigació encara està en marxa i l’equip del dissident rus les acusa de mentir per guanyar temps

Les autoritats russes s’han negat aquest dilluns, per tercera jornada consecutiva, a entregar a la família el cos del líder opositor Aleksei Navalni, mort sobtadament divendres passat en un penal a Sibèria, mentre els tribunals ja han dictat les primeres condemnes a presó per deixar flors en memòria del dissident rus.

Ludmila Navàlnaia, mare del polític mort, acompanyada d’advocats s’ha presentat aquest dilluns a primera hora del matí al dipòsit on suposadament es troba el cos del seu fill i no se’ls ha permès entrar, informa Kira Yarmysh, membre de l’equip de Navalni, en un missatge publicat a la xarxa X.

Tot i que Yarmysh no especifica el lloc en el seu missatge, es creu que fa referència al dipòsit de cadàvers de l’hospital clínic de la ciutat de Salekhard, on ja se’ls va negar l’accés dissabte. “No els van deixar entrar. A un dels advocats literalment el van fer fora a empentes”, explica Yarmysh en el comunicat a la xarxa abans coneguda abans com a Twitter.

En una altra nota a la mateixa xarxa, Yarmysh informa que el Comitè d’Instrucció de Rússia ha informat la mare i l’advocat del líder opositor que “la investigació de la mort s’ha prolongat”. L’equip de Navalni acusa les autoritats de mentir per a guanyar temps i destaca que encara no s’ha aclarit la causa de la mort del polític. El Kremlin, per la seva banda, ha recordat que el lliurament o no del cos de Navalni als familiars “no és assumpte” de l’administració presidencial. Dmitri Peskov, portaveu del Kremlin, ha dit també que “la investigació encara està en marxa, s’estan duent a terme totes les accions necessàries sobre aquest tema. Però de moment els resultats no s’han fet públics i, de fet, es desconeixen”. La família, l’oposició, les organitzacions de drets humans i els principals mandataris dels països occidentals assenyalen el Kremlin com a responsable directe de la mort de l’opositor, que ja havia sigut enverinat el 2020, suposadament pel Servei Federal de Seguretat (FSB), durant un viatge a Sibèria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona