Política

guerra a gaza

Hezbol·là anuncia el llançament de “desenes” de coets contra una localitat israeliana

Tres membres d’una família moren després que dos caces israelians disparessin contra la seva casa al sud del Líban

El grup xiïta libanès Hezbol·là ha anunciat aquest dimarts que ha llançat “desenes” de coets contra una localitat en el nord d’Israel, en resposta a la mort de tres membres d’una mateixa família a causa d’un bombardeig israelià contra l’habitatge en la qual es trobaven en el sud del Líban, segons informa Efe.

El moviment armat ha explicat en un comunicat que els seus combatents van llançar al voltant de les 20.10 hores local (18.10 GMT) “desenes” de coets tipus ‘Katyusha’ contra la localitat israeliana de Kfar Blum, en el que va definir com una resposta a un bombardeig perpetrat poques hores abans en l’àrea libanesa de Hula.

Un matrimoni i el seu fill de 25 anys van morir aquesta tarda després que caces israelianes disparessin almenys dos míssils contra la casa en la qual es trobaven en Hula, segons ha informat l’Agència Nacional de Notícies del Líban (ANN).

Per part seva, l’Exèrcit israelià ha confirmat que ha identificat “nombrosos llançaments de coets des del Líban cap a territori israelià en les zones de Manara i Kiryat Shmona”, i que els seus avions de combat van atacar un lloc de llançament de Hezbol·là en Taybeh, en el sud de Líban.

“A més, un avió de les Forces de Defensa d’Israel va atacar un lloc de llançament de míssils antitancs de Hezbol·là en la zona d’Aarab el-Louaizeh, des d’on es van realitzar trets cap a la zona de Kiryat Shmona”, han afegit fonts militar israelianes.

Hezbol·là ja havia reivindicat aquest dimarts altres nou atacs contra grups de soldats, tancs, posicions militars i una altra localitat en el nord d’Israel, operacions per a les quals ha fet servir míssils, artilleria o coets, segons una sèrie de comunicats emesos per la formació.

Una de les seves accions més destacades de la jornada ha estat el llançament de míssils teledirigits antitancs contra un carro de combat israelià tipus ‘Merkava’, que va rebre l’impacte de manera “directa” mentre disparava cap al territori libanès, d’acord amb una de les notes.

Poc després, l’Exèrcit israelià va confirmar una sèrie d’accions contra “complexos militars”, plataformes de llançament o un centre d’operacions pertanyents al grup xiïta en les àrees meridionals del país veí.

La frontera entre Israel i Líban viu el seu major pic de tensió des de 2006 amb un intens intercanvi de foc durant més de quatre mesos que s’ha cobrat la vida d’almenys 325 persones, la majoria en el costat libanès i en les files de Hezbol·là, que ha confirmat unes 225 baixes, algunes d’elles a Síria.

A Israel han mort 17 persones en la davantera nord (10 soldats/reservistes i 7 civils); mentre que de l’altre costat de la frontera han mort unes 308 persones, incloent-hi uns 37 integrants de milícies palestines, un soldat i 45 civils –entre ells deu menors, tres periodistes i set paramèdics–, a més dels milicians de Hezbol·là.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona