Política

Doblen els recursos per polítiques d’igualtat i atenció a les dones víctimes de violència masclista

El Govern ha duplicat els recursos econòmics per impulsar polítiques d’igualtat i atenció a les dones víctimes de violència masclista a les comarques gironines. L’increment de recursos als Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) suposen una inversió de gairebé 6,5 milions d’euros en el període 2022-2025. L’augment més significatiu s’ha fet aquest any i ha permès incrementar la plantilla de professionals que hi donen servei. Aquest augment ha de permetre augmentar l’horari d’atenció a les usuàries, disminuir les llistes d’espera i ampliar el treball que es fa en l’àmbit comunitari amb accions de prevenció, sensibilització i difusió.

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ressalta “l’important esforç econòmic que es fa des del Govern per posar el focus en les polítiques de gènere” i assegura que “l’increment de finançament permet consolidar estructures de professionals, però també ampliar horaris i atendre millor a les dones que s’apropen als SIAD”. En aquest sentit, ha dit que els SIAD són molt més que la porta d’entrada per atendre casos de violència masclista, són espais que han de servir per atendre a qualsevol dona, en qualsevol etapa de la seva vida i amb relació a qualsevol àmbit”.

Per la seva banda la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminisme, Marta Casacuberta, ha destacat que “l’ampliació de l’equip de professionals dona més marge perquè des del SIAD es treballin polítiques feministes i d’intervenció comunitària”. La delegada i la directora dels Serveis Territorials han fet aquestes declaracions durant la visita d’aquest dijous el SIAD del Consorci Gironès Salt, on l’augment de finançament permetrà comptar amb dos tècniques més, a més d’ampliar el suport administratiu.

Els SIAD són serveis d’informació, assessorament, primera atenció i acompanyament, si s’escau, amb relació a l’exercici dels drets de les dones en tots els àmbits relacionats amb la seva vida laboral, social, personal i familiar. També desenvolupen tasques d’acció comunitària, com accions de prevenció, sensibilització i difusió. L’Acord Marc 2022-2025, és l’eina a través de la qual des de l’Institut Català de les Dones es finança l’impuls de la prestació dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries