Política

BANYOLES

El PSC-CiP reivindica la negociació davant del possible tancament de l’Escola Camins

Davant la perspectiva de tancament de l’Escola Camins de Banyoles, el grup municipal del PSC-CiP a l’Ajuntament de Banyoles alerta que la decisió consensuada entre el govern municipal i el Departament d’Educació de la Generalitat ha provocat un greu conflicte de confiança entre els pares i equips docents dels centres implicats.

L’erosió d’aquesta confiança arriba acompanyada per una altra controvèrsia: la de la previsible discussió sobre el model educatiu que cal aplicar al nou centre que sortirà de la fusió. L’escola Camins i l’escola Pla de l’Ametller apliquen models de docència singulars i aquesta diferència de criteri ha derivat en una diversitat de posicions en la comunitat educativa dels dos centres afectats que altera l’estabilitat dels centres. «La controvèrsia a l’entorn del model docent és comprensible i legítim, però aquesta situació està provocant una controvèrsia i una enorme preocupació entre les famílies que es podria evitar si s’apostés per mantenir les dues escoles acceptant, per exemple, la rebaixa de les ratios pel curs vinent que ha anunciat el Departament per a l’educació infantil», avalua el portaveu del grup municipal, Quim C. Fernàndez.

Pels socialistes, una ciutat que creix de població a un ritme superior a la mitjana del país no ha d’acceptar el tancament d’una escola. “Els arguments tècnics, demogràfics o administratius -diuen- no justifiquen una decisió política d’aquesta importància quan el creixement d’habitants és constant en els darrers anys”. Pel regidor portaveu socialista, Quim C. Fernández, «Noguer passarà a la història de la ciutat com el primer alcalde que tanca una escola quan no hi ha reducció de població. Qui ens assegura que en cinc o deu anys aquest centre no serà necessari? Com altres equipaments municipals, hi ha períodes de més ús i altres de menys, però no és recomanable prendre aquest tipus de decisions»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona