Política

CALONGE I SANT ANTONI

Guanyem expulsa Montiel i la considera una regidora “trànsfuga”

El grup de Guanyem a Calonge i Sant Antoni manifesta en un comunicat que la decisió de la regidora Elena Montiel d’entrar a l’equip de govern és “unilateral i contrària a la voluntat” del partit. Per aquest motiu, Guanyem ha demanat a la regidora que deixi el seu càrrec per donar pas a una altra persona de la seva candidatura. Com que ho ha refusat, el grup municipal ha decidit expulsar-la i considerar-la com a regidora “trànsfuga” no adscrita a cap partit.

Montiel segons va informar ahir el consistori, assumirà la regidoria d’Igualtat i Dona i compartirà l’equip de govern amb Junts, amb 6 regidors; el PSC, amb dos, i amb el PP i Tots pel Poble, amb un cada un. La regidora va ser la candidata de Guanyem en les eleccions municipals de l’any passat, en les quals va aconseguir un sol representant.

Segons el comunicat, Guanyem es va presentar a les eleccions amb la voluntat de ser “una alternativa a les formes de fer política i al model de poble” dels grups que han governat el consistori els últims anys. També assegura que, des de l’anterior legislatura, sota les sigles de CUP-AM, la voluntat de Guanyem no ha estat fer de “crossa” ni legitimar unes polítiques que van en contra de fer un municipi “més just socialment, més habitable, més sostenible, més transparent, més obert a la participació ciutadana i, en definitiva, més democràtic”.

A més, recorda que els objectius del partit van ser votats en assemblea i que la decisió de formar part de l’equip de govern és contrària als seus “principis i ideals”, a més de transgredir les propostes expressades en el programa electoral. Guanyem assegura que Montiel s’ha negat a acatar el “sentiment majoritari” del grup, i per aquest motiu fa una petició formal perquè deixi la seva acta de regidora traspassant “la representació legítima” de Guanyem al consistori a un altre membre de la candidatura. Guanyem informa que, en refusar la renúncia al càrrec, ha decidit expulsar Montiel del grup i considerar-la com a “regidora trànsfuga”. “Tenim la responsabilitat de defensar allò que hem dit des del principi per no enganyar, ni defraudar totes les persones que ens varen votar. I ho farem continuant treballant, ara fora del consistori, per aconseguir el poble que volem i necessitem”, afegeix en el comunicat.

Per últim, Guanyem demana a l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni que rectifiqui les informacions que asseguraven que el seu grup entrava a l’equip de govern: “Amb aquest comunicat volem deixar ben clar que aquesta afirmació no és certa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona