Política

La CUP vol impulsar l’Oficina per la No-Discriminació de la Garrotxa

La CUP vol que Olot disposi d’un servei d’atenció a qualsevol tipus de discriminació, ja sigui per motius de gènere, de prejudicis racials, d’orientació sexual, d’edat o qualsevol altre que vulneri els drets de les persones. El portaveu de la CUP Olot, Jordi Gasulla Flavià, ha afirmat avui en roda de premsa que “la gent ha de tenir la certesa que l’administració local estarà al seu costat davant de qualsevol discriminació que vulneri els seus drets, que l’escoltarà, l’assessorarà i l’acompanyarà en tot el procés des que denuncia fins que es resol el seu cas”.

Actualment, a nivell de Catalunya existeix l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-discriminació (OITND), situada físicament a Barcelona i que accepta denúncies d’arreu del territori per via telefònica i telemàtica. “Aquesta distància -asseguren- fa que moltes denúncies encara no arribin o, si arriben, triguin més temps del compte a atendre’s”. Segon el plantejament de la CUP, en una primera fase, doncs, l’oficina comarcal faria de porta d’entrada cap a aquest servei o d’altres que puguin oferir resposta a cada cas, com el SAI o el SIAD.

Si bé és cert que en aquesta moció la CUP només demana a l’equip de govern de Junts i ERC que desenvolupi una primera fase de l’Oficina -centrada en l’atenció, derivació i acompanyament-, també ha deixat clar que el seu objectiu és treballar perquè a llarg termini tingui prou múscul per desenvolupar totes les tasques pròpies d’una Oficina per la No-Discriminació:.

En una fase posterior, i així que la Generalitat vagi desenvolupant i dotant de pressupost la Llei 19/2020, l’Oficina hauria de dotar-se de personal propi i elaborar un pla d’actuació que vagi més enllà de les tasques inicials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona