Política

política

Collboni anuncia una ampliació del govern durant el ple en què perd la moció de confiança

S’activa ara el mecanisme que dona 30 dies a l’oposició per presentar una candidatura alternativa

L’alcalde avança que hi haurà pressupost i que el govern es reforçarà

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni ha perdut avui la moció de confiança que havia presentat davant el plenari de l’Ajuntament de Barcelona. Just després d’haver perdut, Collboni ha anunciat una futura ampliació del govern municipal.

Amb 15 vots a favor i 24 en contra, Collboni no ha superat la moció, fet que activa el mecanisme previst en la Llei orgànica del règim electoral general i que dona la possibilitat als governs en minoria d’aprovar pressupostos si no aconsegueix prou vots a favor. A partir d’avui s’inicia un termini de 30 dies, que acaba el 2 de maig, durant el qual es podria presentar una majoria alternativa a Collboni. Si no és així, que és poc probable perquè haurien de pactar Comuns, Trias i PP, els pressupostos quedaran aprovats automàticament.

Una vegada tombada la moció, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que Barcelona tindrà pressupost a la primavera i que, una vegada aquest entri en vigor, ampliarà el govern municipal. Tot i que no s’ha referit directament a ERC, sí que ha recordat que amb aquest partit s’ha arribat a un acord pressupostari amb i que els dos partits han parlat t de polítiques i després “es parlarà de govern”.

Sense debat

En la celebració del plenari, l’alcalde ha cedit la presentació de la moció a la tinent d’alcalde Laia Bonet, la qual ha retret a la portaveu dels comuns, Ada Colau, que havia acusat els socialistes de no voler buscar majories, de no haver volgut negociar realment: “Negociar és cedir i no imposar”, li ha dit Bonet. La representant socialista també ha respost a Trias, que ha criticat que no fos l’alcalde qui presentava la moció: “Vostè, el 2014, va donar el torn de veu a la senyora Recasens. No ho recordava, potser”, ha reblat Bonet.

En la seva intervenció, Trias ha reconegut que ell també va utilitzar aquest mecanisme però ha remarcat que va ser en unes condicions diferents: “nosaltres havíem guanyat les eleccions. Encapçalàvem la llista més votada i vostè no. Va guanyar l’alcaldia per la confiança pels Comuns i PP i ara ve sense el suport d’aquests. Es un fracàs”, ha criticat Trias.

Per la seva part, la portaveu de BComú, Ada Colau ha retret de nou a Collboni que hagi renunciat a dues possibles majories, amb ells o amb Trias. Colau s’ha mostrat dolguda pel fet que Collboni la va titllar d’irresponsable en l’anterior ple i ha demanat poder replicar les paraules de l’alcalde.

Aquest però, ha tancat el debat sense respondre directament a cap de les crítiques i repassant l’acció de govern fet durant els darrers mesos. Ha citat problemes com l’habitatge, la sequera o la multireincidència com a principals temes en els que treballa el seu govern. Ha reafirmat el seu compromí en que Barcelona tindrà pressupostos a la primavera i que el govern serà més fort: “perquè tindrem pressupost”, ha assegurat, abans d’anunciar una ampliació del govern municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona