Política

OLOT / ROSES / RIPOLL

ERC escull els candidats de la Garrotxa, el Ripollès i l’Alt Empordà per a la seva llista

ERC ha escollit els candidats de les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i l’Alt Empordà que formaran part de la llista de Girona que presentarà a les eleccions al Parlament de Catalunya, que tindran lloc el 12 de maig. La llista definitiva d’ERC, que estarà encapçalada per Laia Cañigueral, i les posicions que ocuparan cadascun dels membres se sabrà a partir del dimarts 2 d’abril, quan l’Executiva Nacional d’ERC validi les llistes de les quatre circumscripcions.

Garrotxa

Laila El Gamouchi i Bartomeu Compte seran els representants garrotxins en aquesta llista. El Gamouchi, nascuda al Marroc l’any 1980, viu a la Vall d’en Bas. És integradora social, mediadora intercultural i tècnica en cures auxiliars d’Infermeria i actualment està estudiant Treball Social. Actualment és la regidora de drets civils, participació i d’Igualtat a l’Ajuntament d’Olot, així com la consellera delegada comarcal d’Igualtat i Feminismes.

Bartomeu Compte és nascut a Olot i viu a Besalú. És llicenciat en dret pel Col·legi Universitari de Girona i la Universitat Nacional d’Educació a Distància. Fins fa unes setmanes, ha estat diputat al Parlament de Catalunya per Esquerra republicana de Catalunya. Actualment és regidor de Besalú, cap de l’oposició i portaveu del grup municipal Fem Besalú - AM.

Alt Empordà

Els militants d’ERC a l’Alt Empordà també van escollir ahir Anna Torrentà, Isabel Cortada i Èric Ibáñez com els seus candidats a la llista. Torrentà Costa és actualment, i des de l’any 2015, l’alcaldessa d’Ordis (Alt Empordà). Nascuda el 1972, és diplomada en Ciències Empresarials (UdG) i combina la tasca d’alcaldessa amb la d’assessora fiscal. A més, aquesta darrera legislatura ha estat també diputada al Parlament de Catalunya. Torrentà també és estudiant del grau en Llengua i literatura catalanes (UOC) i té formació en direcció i gestió de conflictes (UOC).

Maria Cortada Soler, exalcaldessa de Palau-saverdera, és mestra jubilada i ha desenvolupat la seva professió al Ripollès, a la Garrotxa, així com a Palau-saverdera, el poble on va néixer.

Èric Ibáñez Martín, nascut a Roses, és llicenciat en història, màster en gestió cultural i té el màster del professorat. A l’anterior legislatura municipal (2019-2023) va ser el regidor de cultura, festes i govern obert a l’Ajuntament de Roses.

Ripollès

Sergi Albrich i Judit Cornellà han estat escollits per la militància de la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana del Ripollès per ser els representants de la comarca a la llista dels republicans al Parlament de Catalunya a la demarcació de Girona.

Sergi Albrich Viñas és actualment el director dels Serveis Territorials del Departament de Territori a Girona. A més, és conseller comarcal, vicepresident cinquè, coordinador de l’àrea d’Hisenda, Habitatge i Mobilitat i conseller delegat de les subàrees de Gestió Pressupostària i de Planificació Territorial al Consell Comarcal del Ripollès, així com cap de l’oposició i regidor a l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. Albrich és llicenciant en geologia (UAB) i doctor per la mateixa universitat en l’àmbit de la micropaleontologia.

Judit Cornellà Reixach és des del 2021 l’alcaldessa de Campelles. També és consellera d’Igualtat i Feminismes al Consell Comarcal del Ripollès i presidenta del CEINR (Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès). Professionalment, Cornellà és tècnica auxiliar d’infermeria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona