Política

POLÍTICA

Arxivada la causa contra l’exalcalde de la Seu d’Urgell i l’expresident del Consell de l’Alt Urgell cinc anys després

La jutgessa ho argumenta “per manca de fets delictius” i els afectats asseguren que hi va haver “motivació política” darrera la denúncia

El jutjat d’Instrucció 2 de la Seu d’Urgell ha arxivat la causa contra l’exalcalde i la tercera tinent d’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla i Mireia Font; l’expresident del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, així com vuit persones més pels suposats delictes contra l’administració pública, prevaricació, malversació, frau contractual i negociació prohibida als funcionaris. L’arxivament arriba després de cinc anys d’instrucció per “manca de fets delictius”, han dit els tres principals acusats, que estan convençuts de “la motivació política” de la denúncia anònima que va propiciar la investigació i l’entrada de la Guàrdia Civil al consistori de la Seu i al Consell de l’Alt Urgell, el 29 de març de 2019.

Batalla, Fierro i Font han anunciat l’arxivament de la causa, davant de l’Ajuntament, on fa cinc anys, la Guàrdia Civil va entrar. Els fets de la investigació es van originar una setmana abans del referèndum del primer d’octubre de 2017, quan una o diverses persones van adreçar una denúncia anònima a anticorrupció. Tots tres estan convençuts de la intencionalitat política que hi havia al darrera. “Aquell moment polític, el contingut de la querella anònima, així com l’espectacularitat de l’entrada a l’Ajuntament i al Consell Comarcal en ple judici pel referèndum i a pocs mesos d’unes eleccions municipals ens fa pensar que darrera de tot plegat hi havia una clara intenció política”, han afirmat. En aquest sentit, tots tres han convidat a les persones que van interposar la denúncia a “donar la cara públicament i a demanar perdó”.

Amb aquesta resolució judicial ferma, així com amb l’arxivament l’any 2020 de dues causes separades del cas, es demostra “que malgrat cinc anys d’espera amb quatre pròrrogues del termini per la investigació i quatre jutges diferents, unes acusacions tan greus i una investigació de 4.196 folis, l’actuació com a càrrecs públics ha estat honesta i transparent”, han dit els denunciats. Els tres també han volgut traslladar “un agraïment emotiu i sincer a totes les persones que des del primer moment ens van manifestar el sey suport i van creure en la nostra honorabilitat”.

La causa té el seu origen en una denúncia anònima i en la posterior querella de la Fiscalia, que va propiciar l’espectacular entrada de la Guàrdia Civil, tant a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell com al Consell de l’Alt Urgell, el 29 de març de 2019, just ara fa cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona