Política

política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

Aragonès diu que no s’ha amagat res i que el document signat va ser per“actualitzar característiques tècniques”

Els comuns acusen ERC de “mentir i prendre el pel a la ciutadania”i lA CUP qualifica l’acció de “molt greu”

El Govern va renovar el seu compromís amb el projecte de Hard Rock el 27 de febrer, mig hora abans de tancar l’acord de pressupostos amb el PSC. Segons ha avançat ’La Directa’ i ha constatar l’ACN, aquell dia l’executiu va fer un Acord de Govern que consta de dos punts. En el primer s’anul·la l’Acord de Govern del 15 de desembre del 2020 pel qual s’ordenava a l’Incasòl l’adquisició dels terrenys on s’ha d’ubicar el complex per 120 mil·lions d’eruos a Criteria Caixa per, després, vendre’ls pel mateix preu a BCN IR 3 SAU, l’empresa promotora de Hard Rock. En el segon, es manté l’encàrrec a l’Incasòl “per tal que formalitzi amb les parts els acords privats i públics que corresponguin per tal d’adquirir i amb posterioritat alienar” els terrenys.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat que l’acord de Govern sobre el Hard Rock “no canvia el rumb ni la naturalesa del projecte que hi havia fins ara” i ha argumentat que es tracta d’un document impulsat per actualitzar “característiques tècniques”. Des de Belfast, Aragonès ha recordat que és un projecte que no considera una prioritat i que no tenia “ni un euro” previst als pressupostos que finalment no van tirar endavant. El president ha negat haver amagat aquest acord i ha recordat que és el Govern mateix qui l’ha fet públic a través del portal de transparència. En aquest sentit, emmarca les crítiques sorgides després de la notícia al clima de campanya: “No entraré en dinàmica electoralista”.

La líder dels Comuns Sumar, Jéssica Albiach, ha acusat ERC i al Govern d’haver “mentit” sobre el projecte del Hard Rock, ha exigit la compareixença del president, Pere Aragonès, davant la Diputació Permanent i ha advertit que la “confiança” entre ERC i els Comuns ha quedat molt “deteriorada”.

Albiach ha expressat la seva indignació amb ERC en una roda de premsa a Barcelona en la qual ha retret als republicans haver “ocultat” que el Govern havia aprovat una resolució per rellançar la negociació entre les parts implicades en el macroprojecte d’oci a Vila-seca i Salou (Tarragonès), segons ha informat el digital La Directa.

Els comuns, ha assegurat Albiach, se senten “enganyats”, però alhora consideren que la resolució aprovada pel Govern, mitja hora abans de signar l’acord de pressupostos amb el PSC, els dona la raó en el sentit que “el Hard Rock estava vinculat als pressupostos” i que “el projecte havia caducat”.

“Es poden confrontar diferents models de país -ha afirmat Albiach-, però el que no es pot fer és mentir i pensar que ets el més llest prenent el pèl a la gent, i això és el que ha ocorregut, que ERC ha mentit, i no només als comuns, sinó a la ciutadania”.

“Deia que el Hard Rock, el casino més gran d’Europa, no tenia res a veure amb la negociació dels pressupostos i avui s’ha demostrat que tenia a veure en tot”, ha assenyalat.

El PSC ha insistit que el Hard Rock no va formar part de la negociació dels pressupostos per al 2024 i la número 2 de la CUP, Laure Vega, ha qualificat de “molt greu” que el Govern renovés el compromís amb Hard Rock sense dir-ho enmig de les negociacions per als pressupostos. “Nosaltres vam negociar aquests pressupostos i no en vam tenir constància”, ha dit en una entrevista a RTVE. Segons Vega, a ERC hi ha “molta gent” que no vol aquest model de “macroprojectes constants”.

Tambéla plataforma Aturem Hard Rock ha carregat contra ERCi. La portaveu de la plataforma, Anna Recasens, ha afirmat que el document de Govern és per “renovar els contractes caducats” i que l’entitat “porta mesos” denunciant. “Tot és voluntat política. ERC serveix els interessos del PSC i deixa per escrit que vol tirar endavant Hard Rock”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona