Política

política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

Asseguren, en una proposició al Ple Municipal, que la dignificació de l’edifici no es pot compaginar amb l’ús policial

També demanen fer un informe sobre els “expats” a la ciutat

Esquerra Republicana portarà una proposició al Ple Municipal d’aquest divendres en la que es demana desafectar l’edifici de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya com a centre operatiu policial, traslladant les seves funcions a altres dependències de la ciutat, transferir la titularitat de l’edifici a les institucions catalanes perquè en facin la resignificació en un centre de memòria i lliurar a la Generalitat la còpia de la documentació de l’Archivo Histórico de la Policía i de l’Archivo Histórico Nacional relacionada amb la repressió del règim franquista.espon així a la proposta del govern espanyol de fer coexistir l’actual operativa policial de l’edifici amb el futur centre de memòria democràtica que reclamen els republicans.

“No es pot compaginar l’ús policial de la Prefectura de Via Laietana amb la dignificació i reparació de les víctimes de la repressió”, ha dit el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Castellana, que ha afegit: “És indiscutible que l’edifici de la Prefectura Superior de Policia de Via Laietana té una càrrega històrica molt elevada pels barcelonins i el conjunt de Catalunya”, ha afirmat Castellana. “Aquest lloc va ser testimoni de la repressió més cruel i brutal durant la dictadura franquista.”

A la roda de premsa de presentació d’iniciatives també hi ha participat el portaveu adjunt d’Esquerra, Jordi Coronas, qui ha detallat altres de les propostes que el seu grup traslladarà al plenari. Una d’elles serà en forma de prec, és una iniciativa destinada a abordar els reptes i oportunitats derivats del canvi demogràfic experimentat per la ciutat.

“Barcelona ha vist un augment significatiu en la seva població expatriada en els darrers anys, i aquesta nova realitat ens obliga a prendre mesures concretes per comprendre millor les dinàmiques en joc”, ha declarat el portaveu adjunt del grup municipal, Jordi Coronas.

La proposta presentada per Esquerra Republicana insta al govern municipal a crear un informe detallat sobre l’impacte de la immigració d’expatriats a la ciutat, incloent-hi informació sobre els visats de residència per a inversors i teletreballadors, així com el règim fiscal especial establert per la Llei Beckham.

“Aquest informe no només ens proporcionarà una imatge més clara de la situació actual, sinó que també ens ajudarà a identificar els reptes i les desigualtats que cal abordar”, ha afegit Coronas. “És essencial garantir que tots els habitants de Barcelona gaudeixin dels mateixos drets i oportunitats, independentment del seu estatus econòmic o nacionalitat”, ha reblat el repersentant republicà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona