Política

Estat espanyol

Sánchez valora si ha de continuar o renunciar a la presidència

El president del govern espanyol cancel·la la seva agenda pública per “reflexionar” després de l’obertura de diligències prèvies contra la seva dona, Begoña Gómez

El mandatari anunciarà la decisió el proper dilluns

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que cancel·la la seva agenda pública per “reflexionar” durant uns dies si ha de “continuar al capdavant del govern o renunciar” després dels “atacs” personals contra ell i la seva família. El també secretari general del PSOE ha reaccionat així a l’obertura per part d’un jutjat de Madrid de diligències prèvies contra la seva dona Begoña Gómez, per possibles delictes de tràfic d’influències i corrupció en els negocis.

En una carta a la ciutadania publicada a les xarxes socials, Sánchez explica que davant aquest “atac sense precedents”, necessita “parar i reflexionar” juntament amb la seva dona. “M’urgeix respondre’m a la pregunta de si val la pena, malgrat el fang en el qual la dreta i l’extrema dreta pretenen convertir la política. Si he de continuar al capdavant del govern o renunciar a aquest alt honor”, afegeix.

En aquest sentit, assegura que malgrat la “caricatura” que la dreta i la ultradreta política han fet d’ell, “mai m’he aferrat al càrrec”. “Jo no passo pels càrrecs, faig valer la legitimitat d’aquestes altes responsabilitats per transformar i fer avançar el país que vull”, afirma el polític.

Sánchez avança que després d’aquests dies per “reflexionar i decidir quin camí agafar”, donarà a conèixer la seva decisió en una compareixença davant els mitjans el proper dilluns, 29 d’abril.

Aquesta pausa suposa que Sánchez serà absent a l’inici demà dijous de la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, on el PSC surt com a favorit als sondejos preelectorals.

Cop a la taula pel tot s’hi val

El líder socialista atribueix la investigació a la seva dona a una estratègia d’assetjament polític contra ell en base a “suposades informacions” de capçaleres digitals de “marcada orientació dretana i ultradretana”. En aquest sentit, subratlla que des de la seva publicació han anat “desmentint les falsedats abocades” i Begoña Gómez ha iniciat accions legals perquè aquests mitjans rectifiquin unes informacions que considera “espúries”. “Com és lògic, Begoña defensarà la seva honorabilitat i col·laborarà amb la justícia en tot allò que li requereix per esclarir uns fets tan escandalosos en aparença com inexistents”. En una al·lusió al cas aquest matí a la sessió de control al govern espanyol d’aquest matí al Congrés dels Diputats, Sánchez ha dit que contínua “creient en la justícia”.

A parer seu, tot plegat forma part d’“una operació de persecució i destrucció per terra, mar i aire per intentar fer-me defallir política i personalment atacant la meva dona”. El president espanyol considera que no han denunciat Gómez per haver fet res il·legal, “ells saben que no hi ha cas, sinó per ser la meva dona”. “També sóc plenament conscient que els atacs que pateixo no són a la meva persona sinó a allò que represento: una opció política progressista que ha rebut el suport elecció rere elecció de milions d’espanyols”, rebla el polític.

L’anunci de Sánchez arriba l’endemà que el jutge de l’Audiència Nacional José Luis Calama acordés reobrir la causa sobre l’espionatge amb el programari israelià Pegasus dels dispositius mòbils de Sánchez i els ministres de Defensa, Margarita Robles; Interior, Fernando Grande-Marlaska i Agricultura, Luis Plana. Calama havia arxivat la investigació al juliol per la manca de col·laboració de les autoritats israelianes però l’ha reobert després de rebre una Ordre Europea d’Investigació de la justícia francesa arran de diverses escoltes il·legals amb Pegasus a telèfons de periodistes, advocats, ONG, personalitats públiques, diputats, membres del govern francès i ministres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.