Política

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

Els socialistes mantenen el Comitè Federal d’aquest dissabte

El PSOE ha ajornat a dimarts la comissió federal de llistes que ha d’aprovar la candidatura del partit per a les eleccions europees i que estava prevista per aquest divendres a les cinc de la tarda, davant la situació d’incertesa que afronten els socialistes, pendents de si el seu líder, Pedro Sánchez, decideix o no renunciar a la presidència del govern espanyol. Una decisió que anunciarà dilluns.

El PSOE manté el comitè federal –el màxim òrgan del partit entre congressos– convocat per dissabte que havia de donar el vistiplau definitiu a la candidatura, però que s’ha reconvertit en un acte de suport a Sánchez. Només ratificarà a la vicepresidenta tercera del govern, Teresa Ribera, com a cap de llista per a les europees de juny, i delegarà a la comissió de llistes la competència de l’aval definitiu en la reunió de dimarts.

El comitè federal se centrarà exclusivament sobre la decisió de Sánchez de cancel·lar l’agenda pública per sospesar si plega. L’objectiu de la direcció del PSOE és que tots els esforços del partit se centrin a oferir una imatge d’unitat i suport al seu líder. Sánchez no anirà al comitè federal, una imatge ja de per si inèdita perquè aquesta reunió l’encapçala sempre el líder del partit, però podrà comprovar de suport dels seus. És previsible que els barons i membres del comitè intervinguin per manifestar el seu aval a Sánchez i demanar-li que no plegui. Fins i tot es preveu que s’escoltin missatge de suport de veus habitualment crítiques amb Sánchez com la del president de Castella i la Manxa, Emiliano García-Page. Totes les intervencions es retransmetran en directe. I és que primera vegada en la història, el comitè federal del PSOE serà obert. A més, el PSOE instal·larà pantalles a l’exterior de la seva seu al carrer Ferraz perquè tothom qui vulgui el pugui seguir en directe.

Més enllà de les declaracions i discursos interns que tinguin durant la reunió del Comitè Federal, hi ha convocada una concentració a les 11 del matí a les portes de la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid convocada pels socialistes a través de les xarxes per expressar el seu suport a Sánchez.

D’ençà que el president espanyol va anunciar que sospesava renunciar al càrrec, ja hi ha hagut manifestacions a favor i en contra del dirigent del PSOE. Aquest dijous al vespre la policia va haver de separar seguidors i detractors de Sánchez davant la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

Feijóo anuncia més manifestacions contra l’amnistia després del 12-M

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona
Estats Units

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañon
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes