Política

precedents

L’amnistia ja s’aplica en tres casos a Barcelona i Girona

La llei d’amnistia ja és una eina útil per frenar la repressió contra els activistes del moviment independentista català, si més no per alentir-ne els efectes. Dos judicis contra un total de cinc persones, i un tercer amb nombre indeterminat, estan suspesos en espera que la llei sigui aprovada i es faci la corresponent avaluació de si correspon aplicar-la.

El primer dels processos afecta qutre persones que van participar en el tall de vies a l’estació d’alta velocitat de Girona amb motiu dels actes de commemoració del primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre. La vista oral estava prevista per al mes de desembre de l’any passat i, a petició dels advocats Montserrat Vinyets i Benet Salellas, l’Audiència de Girona va estar d’acord a suspendre la celebració del judici pel fet que la llei d’amnistia podria deixar ne no-res l’acusació en contra dels activistes.

El segon procés aturat per decisió judicial en espera de l’aprovació de la llei d’amnistia afecta una jove de Sant Celoni, la Sane, per a qui es demanen tres anys de presó per un delicte de desordres públics. L’activista va participar en el tall de l’autopista AP-7 en el marc de les protestes que hi va haver la tardor del 2019 en contra de la sentència del Suprem als líders polítics i socials del moviment independentista.

El judici s’havia de fer a l’Audiència de Barcelona, i la defensa de la Sane, que exerceix el col·lectiu jurídic Alerta Solidària, va argumentar que hi havia motius per sostenir la seva no culpabilitat, però, a la vegada, es va aplaudir la decisió d’ajornar la vista en espera de l’aprovació de la llei. La mateixa secció que havia de jutjar la Sane ja havia suspès un altre judici pels mateixos motius.

Alerta Solidària també informa d’un cas ajornat per la llei d’amnistia que és al TSJC en fase de recurs.

Sane
L’activista de Sant Celoni que de moment s’ha beneficiat de la llei d’amnistia amb l’ajornament del seu judici és una jove de 22 anys que només en tenia 19 quan van succeir els fets. El seu cas, com tants altres de joves represaliats, ha generat un moviment de solidaritat amb la creació d’un grup de suport, coixí de solidaritat indispensable per poder fer front anímicament i econòmicament als processos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Executiva d’ERC tot i que Junqueras s’oferís per liderar-la

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona