Política

clandestinitat

Daniel Gallardo, espera tensa

El rellotge polític corre molt a poc a poc aquests dies per a Dani Gallardo, que espera l’aprovació i entrada en vigor de la llei d’amnistia. Des del 19 de febrer passat, aquest activista gadità hauria d’haver ingressat a la presó per acabar de complir la pena que al seu dia li va imposar un jutge madrileny per uns incidents al final d’una manifestació per la independència de Catalunya a la capital espanyola.

Durant el procés d’execució de la sentència, la defensa de Gallardo ho va intentar tot per aturar l’ordre d’ingrés a la presó. Es van al·legar els motius que de manera recurrent s’exposen en aquests casos per evitar el càstig penitenciari, com l’arrelament pel fet de tenir una feina, però van ser desestimats. Es va demanar celebrar una vista per exposar, entre altres coses, la propera aprovació de la llei d’amnistia, però la sessió no es va convocar i aquest motiu mai s’ha pogut plantejar formalment.

Des que Dani Gallardo va rebre la comunicació per presentar-se de manera voluntària a la presó per complir condemna, s’ha perdut el rastre de l’activista. La justícia ha arribat a tramitar una ordre internacional de recerca, pensant que Gallardo hauria pogut fugir a Alemanya. Per tot això, Gallardo es troba ara en situació de clandestinitat i amb la condició de fugitiu als ulls de la justícia i la policia.

El fet és que l’activista està pendent de l’aprovació de la llei d’amnistia per tornar a fer una passa en l’àmbit jurídic que li eviti la presó. Quedarà aleshores a criteri del tribunal decidir si la nova llei es pot aplicar a l’activista. Una altra cosa serà com queda des del punt de vista judicial l’episodi de desobediència en què ha incorregut pel fet de no haver-se presentat a la presó quan se li va requerir.

Daniel Gallardo
Aquest activista andalús té pendent d’ingressar a un centre penitenciari, amb ordre ferma d’execució, per acabar de complir la condemna de quatre anys i sis mesos de presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Executiva d’ERC tot i que Junqueras s’oferís per liderar-la

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona