Política

guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

El Servei de Seguretat de Kíiv deté dos coronels per la seva presumpta implicació en una trama russa per matar el president ucraïnès i altres membres de la cúpula de l’Estat

Les autoritats d’Ucraïna asseguren haver desmantellat una xarxa d’agents russos que conspirava per matar el president del país, Volodímir Zelenski, i altres alts representants de la cúpula militar i política de l’Estat. Així ho ha anunciat aquest dimarts el Servei de Seguretat d’Ucraïna (SBU) en un missatge publicat a les xarxes socials i recollit per l’agència Efe. En la nota, assegura que agents seus i investigadors del servei de contraespionatge ucraïnès han frustrat els plans del Servei Federal de Seguretat rus (FSB) per eliminar Zelenski i els caps de la intel·ligència militar ucraïnesa (GUR), Kirilo Budanov, i de l’SBU, Vasil Maliuk.

El Servei de Seguretat Estatal d’Ucraïna també informa de la detenció de dos coronels de la Guàrdia Estatal d’Ucraïna –el cos encarregat de protegir els alts càrrecs– per la seva presumpta implicació en el pla elaborat pel servei Federal de Seguretat rus. Els coronels, segons la nota ucraïnesa, van ser reclutats abans de la invasió russa a gran escala d’Ucraïna, el 24 de febrer del 2022.

Les denúncies ucraïneses sobre els plans russos per matar Zelenski no són noves. El mandatari rus va declarar el 2020 que havia estat víctima d’almenys deu intents d’assassinat mentre la guerra amb Rússia es troba en el seu tercer any. A més, la fiscalia de Polònia van anunciar el mes passat l’arrest d’un home de nacionalitat polonesa que hauria compartit informació amb el servei d’intel·ligència rus per un “possible atemptat “contra Zelenski. En concret, hauria compartit informació sobre la seguretat en l’aeroport de Rzeszów-Jasionka, al sud-est de Polònia, que el president ucraïnès utilitza amb freqüència en els seus viatges a l’estranger.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
PACÍFIC

Arriben a Nova Caledònia els gendarmes enviats per frenar la revolta canac

BARCELONA

Surt de l'Afganistan el primer turista espanyol supervivent de l’atac

BARCELONA
CAUCAS

El govern de Geòrgia s’obre a modificar la polèmica ‘llei russa’

BARCELONA
judicial

El TSJC assumeix el cas de Vergés per la vacunació dels policies

barcelona
GUERRA A GAZA

L’esquerda interna s’eixampla dins del gabinet de guerra israelià

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA