Política

Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

La majoria dels cadàvers aparenten ser de pacients que van quedar privats d’atenció mèdica durant l’ofensiva israeliana al centre mèdic

Des de l’inici de la guerra han mort 34.971 palestins i 78.641 han resultat ferits

Continua aflorant el rastre de destrucció que va deixar l’ofensiva israeliana al nord de la Franja de Gaza.

Setmanes després que les tropes israelianes es retiressin de l’hospital d’Al-Shifa, a la ciutat de Gaza, aquest dissabte han estat descobertes tres noves fosses comunes als patis del complex mèdic. Almenys una vuitantena de persones hi van ser enterrades, segons fonts mèdiques citades per l’agència palestina Wafa.

Les fonts han assenyalat que l’examen visual de les cossos exhumats mostra que “la majoria pertanyen a pacients que van ser privats de l’atenció mèdica”. També s’hi han trobat cadàvers “destrossats pels vehicles de l’exèrcit israelià” i “caps sense els cossos”.

Aquests cossos se sumen als més de 520 cadàvers descoberts en les últimes setmanes al recinte d’Al Shifa i als d’altres centres mèdics de l’enclavament palestí que van patir assalts israelians, com el Nàsser, a Khan Yunis, o el Kamal Adwan, a Beith Lahia.

L’últim balanç de les autoritats de Gaza eleva a 34.971 les víctimes mortals i a 78.641 les persones ferides en els set mesos de guerra, la majoria dones i nens.

Mor un altre ostatge pels bombardejos israelians

Hamàs ha anunciat aquest dissabte la mort de l’ostatge de britànic-israelià Nadav Popplewell com a conseqüència de les ferides patides fa un mes en un bombardeig d’Israel.

El portaveu del grup islamista palestí, Abu Ubaida, ha confirmat la defunció del captiu, que tenia 51 anys, i l’ha atribuït a la manca d’atenció mèdica a causa de la destrucció dels hospitals de la Franja de Gaza.

Les Brigades Al-Qassam, el braç armat de Hamàs, han difós un vídeo on es veuen imatges sense datar de l’ostatge en aparent bon estat i s’hi explica que va ser ferit fa un mes juntament amb una altra segrestada, Judith Weinstein, sobre la qual no donen més detalls.

Popplewell va ser segrestat el 7 d’octubre al quibuts Nirim, al sud d’Israel, durant l’atac de Hamàs i altres milícies palestines, en el que va perdre la vida el seu germà Nadav.

La milícia recorda que l’ostatge mort és fill d’Hannah Peri, que va ser alliberada durant la treva. El vídeo acaba amb un missatge on adverteix que la pressió militar israeliana només portarà més morts d’ostatges i defensa que l’acord d’intercanvi és l’única manera d’assegurar-ne la supervivència.

Des de l’inici de l’ofensiva sobre l’enclavament palestí, els militars israelians només han aconseguit alliberar tres ostatges i recuperar els cossos de tretze més, tres dels quals va matar el propi exèrcit per error. La majoria dels captius que han pogut tornar a casa ha estat en virtut de la treva del passat novembre, l’única en set mesos, que va permetre alliberar 105 ostatges a canvi de 240 presoners palestins a Israel. A més, Hamàs va alliberar quatre persones més a l’octubre de manera unilateral.

Dels més de 250 segrestats el 7 d’octubre, es calcula que queden a Gaza prop d’un centenar d’ostatges vius i els cossos de 36 més, segons Israel. També hi ha dos altres captius des de fa anys i els cadàvers d’altres dos. Hamàs eleva la xifra d’ostatges morts a més de setanta i atribueix les seves morts als “bombardejos sionistes”.

Els familiars dels ostatges han convocat aquest dissabte noves protestes a diverses ciutats d’Israel per exigir que es reprenguin les negociacions per a un intercanvi de captius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’Exèrcit israelià va avisar Netanyahu fins a quatre cops de la feblesa del país

barcelona
TIJ

El TIJ no aplicarà cautelars contra Quito per l’assalt a l’ambaixada de Mèxic

barcelona
Política

Mor Ángeles Flórez, última miliciana socialista espanyola viva

rússia

Detenen un alt comandament militar rus per corrupció, el quart en un mes

barcelona
política

Junts vol situar a Europa la demanda d’un referèndum dins la Constitució

barcelona
nova caledònia

Macron cedeix a la pressió independentista canac i suspèn la reforma del cens electoral

barcelona
estònia

Estònia denuncia un “incident fronterer” amb Rússia

barcelona
unió europea

Presenten a Barcelona un manifest contra la militarització a la UE

barcelona
Eleccions europees

El CIS dona al PSOE la victòria a l'Estat espanyol