Política

Guerra a Gaza

Egipte se suma a la demanda per genocidi contra Israel al Tribunal Internacional de Justícia

Egipte ha anunciat aquest diumenge que se sumarà a la demanda presentada per Sud-àfrica davant el Tribunal Internacional de Justícia contra Israel per presumptes crims de genocidi a la Franja de Gaza.

El Ministeri d’Exteriors Egipci ha declarat que ha decidit intervenir formalment en el procés “a la llum de l’escalada i la gravetat i abast dels atacs israelians” contra els palestins. El comunicat alerta que la ofensiva israeliana ha conduït a una crisi humanitària sense precedents” en convertir deliberadament els civils en objectius, destruir d’infraestructures, desplaçar de manera forçada de la població i creant condicions de vida insuportables.

El Caire considera que “aquestes accions constitueixen una violació flagrant del dret internacional, el dret humanitari i la Quarta Convenció de Ginebra de 1949 sobre la protecció dels civils en temps de guerra”.

És per això que exigeix a Israel que compleixi les seves obligacions com a potència ocupant. “Això inclou l’aplicació de les mesures provisionals emeses pel TIJ per garantir un accés adequat a l’ajuda humanitària que satisfaci les necessitats dels palestins a Gaza i per abstenir-se de cometre qualsevol violació contra el poble palestí, que està protegit per la Convenció sobre la Prevenció i Càstig del crim de genocidi”, subratlla la nota.

La cancelleria egípcia també fa una crida al Consell de Seguretat de l’ONU i a la comunitat internacional perquè prenguin mesures immediates per aturar les violacions a Gaza i les operacions militars a la ciutat palestina de Rafah, i per proporcionar la protecció necessària als civils palestins.

L’ofensiva israeliana d’aquesta setmana al sud de Gaza, que ha inclòs la presa del pas fronterer amb Egipte de Rafah, l’únic que no estava controlat fins ara per Israel, ha deteriorat les relacions entre Tel Aviv i el Caire, que van signar la pau el 1979. Un pacte que es podria trencar si Israel tira endavant l’ofensiva total sobre Rafah, que acull més d’un milió de palestins, la majoria desplaçats per la guerra. Egipte ha advertit des de l’inici de les hostilitats, fa més de set mesos, contra el desplaçament dels palestins de la Franja, en especial cap al seu territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC facilitarà la investidura de Puigdemont si es posa d’acord amb el PSC

barcelona
unió europea

Von der Leyen torna a allargar la mà a l’extrema dreta durant el debat europeu

barcelona
guerra a gaza

L'exèrcit israelià amplia la seva ofensiva a Rafah

barcelona
GIRONA

Asens reivindica el vot "antifeixista" en l'inici de campanya

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit israelià diu que va avisar Netanyahu de la feblesa del país abans de l'octubre

barcelona
Amèrica Llatina

El TIJ no aplicarà cautelars contra Quito per l’assalt a l’ambaixada de Mèxic

barcelona
Política

Mor Ángeles Flórez, última miliciana socialista espanyola viva

rússia

Detenen un alt comandament militar rus per corrupció, el quart en un mes

barcelona
política

Junts vol situar a Europa la demanda d’un referèndum dins la Constitució

barcelona