Política

política

Aragonès deixa la primera línia política

Per “responsabilitat” davant el retrocés d’ERC, no recollirà l’acta de diputat, tot i que seguirà treballant internament pel partit

L’actual president de la Generalitat i cap de llista d’ERC a les eleccions del 12-M, Pere Aragonès, es retira de la primera línia política. En una compareixença que ha fet sol i amb gest greu, ha assumit “personalment” els mals resultats obtinguts per ERC –ha perdut 13 diputats– i ha anunciat que “per responsabilitat i honestedat“ no recollirà l’acta de diputat al Parlament. Això sí, seguirà treballant internament dins del partit per “facilitar una transició” que permeti “tancar un cicle de mals resultats i passar a un de creixement”. Aragonès ha defensat la total validesa del projecte polític d’Esquerra i també la feina feta per ell i el seu equip, assegurant que ha estat una legislatura “dura” i que malgrat tot s’han impulsat mesures de transformació econòmica i social que “amb els anys seran reconegudes per pioneres i estratègiques”. També ha tret pit recordant la lluita que ha permès acabar amb la repressió, però ha reflexionat que ERC ha assumit el missatge dels electors: “la ciutadania ens diu que hem d’estar a l’oposició”.

Aragonès ha reiterat que en aquesta legislatura ERC no entrarà a formar part de cap govern però no ha aclarit quin paper tindrà el partit en el futur debat d’investidura, només ha promès que les seves sigles seran un “element de desbloqueig”. En tot cas, ha deixat clar que “el PSC i Junts han obtingut uns bons resultats”, així que “els correspon a ells entendre’s i gestionar aquesta situació”. En tot cas, Aragonès ha aprofitat la compareixença per constatar que l’independentisme “ha perdut la majoria absoluta” i també que “el país ha anat cap a la dreta”, com passa també a la resta d’Europa. “El 12-M esbossa un canvi de rasant tant per al partit com per al país, i treballaré des del meu nou lloc, a la línia de suport i acompanyament als meus companys de partit”.

Aragonès continuarà a la presidència de la Generalitat fins que hi hagi relleu i també mantindrà el càrrec de coordinador nacional d’ERC, a l’espera dels processos interns que s’obriran a partir d’ara. Com informa l’ACN, el partit obrirà les properes setmanes el debat sobre el futur de l’organització, inclosa la direcció que comanden Oriol Junqueras i Marta Rovira. La possibilitat d’un congrés els propers mesos pren cada vegada més força. “Ara tocarà enfortir el projecte, i es prendran les decisions col·lectivament per part del partit, estic convençut que mirarem endavant i que el projecte continuarà”, ha assegurat el cap de llista d’Esquerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC facilitarà la investidura de Puigdemont si es posa d’acord amb el PSC

barcelona
unió europea

Von der Leyen torna a allargar la mà a l’extrema dreta durant el debat europeu

barcelona
guerra a gaza

L'exèrcit israelià amplia la seva ofensiva a Rafah

barcelona
GIRONA

Asens reivindica el vot "antifeixista" en l'inici de campanya

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit israelià diu que va avisar Netanyahu de la feblesa del país abans de l'octubre

barcelona
Amèrica Llatina

El TIJ no aplicarà cautelars contra Quito per l’assalt a l’ambaixada de Mèxic

barcelona
Política

Mor Ángeles Flórez, última miliciana socialista espanyola viva

rússia

Detenen un alt comandament militar rus per corrupció, el quart en un mes

barcelona
política

Junts vol situar a Europa la demanda d’un referèndum dins la Constitució

barcelona