Política

Unió Europea

La CE investiga si Facebook i Instagram generen addicció entre els menors

La Comissió Europea sospita que l’empresa matriu Meta “no ha fet prou” per mitigar els riscos d’efectes negatius en la salut física i mental dels més joves

La Comissió Europea (CE) ha obert aquest dijous una investigació a Meta –empresa matriu de Facebook i Instagram– per aclarir si les seves xarxes socials han incomplert la Llei de Serveis Digitals en els àmbits relatius a la protecció de menors. En concret, segons informa l’ACN, Brussel·les estudiarà si els algoritmes que utilitzen les plataformes provoquen “comportaments addictius” entre els més joves i els empenyen a consumir continguts cada cop més extrems –el que es coneix com a efecte rabbit-hole–.

L’executiu comunitari també posarà la lupa en els sistemes de verificació d’edat i les polítiques de privacitat de les aplicacions, dos àmbits on la Comissió Europea reconeix que se sent “preocupada”. “No estem convençuts que Meta hagi fet prou per complir amb la Llei de Serveis Digitals”, ha expressat l’eurocomissari de Mercat Interior, Thierry Breton, en declaracions recollides per l’ACN.

La investigació oberta aquest dijous arriba després que Brussel·les analitzés un informe d’avaluació de riscos que Meta va respondre el setembre de 2023 sobre la protecció de menors a la xarxa. Segons la Comissió Europea, les mesures adoptades per la plataforma “poden explotar la feblesa i la inexperiència dels menors” i despertar en ells “comportaments addictius”.

Brussel·les també posa en dubte l’efectivitat dels sistemes de verificació d’edat de Meta, els quals haurien de servir per prevenir l’accés dels menors a continguts inadequat. “Les eines emprades per Meta poden ser inefectives, no raonables i no proporcionades”, indica el govern comunitari. A partir d’ara, la Comissió Europea continuarà recollint informació sobre el cas, sol·licitant documents a la plataforma o duent a terme inspeccions i entrevistes, segons recull l’ACN. Paral·lelament, la multinacional nord-americana pot presentar certs compromisos per posar remei a les preocupacions manifestades per l’executiu comunitari.

En cas que la institució europea ratifiqués que s’estan produint incompliments en la Llei de Serveis Digitals, Meta s’enfrontaria a sancions que podrien arribar al 6% del seu volum de negoci anual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona