Política

Unió Europea

La CE investiga si Facebook i Instagram generen addicció entre els menors

La Comissió Europea sospita que l’empresa matriu Meta “no ha fet prou” per mitigar els riscos d’efectes negatius en la salut física i mental dels més joves

La Comissió Europea (CE) ha obert aquest dijous una investigació a Meta –empresa matriu de Facebook i Instagram– per aclarir si les seves xarxes socials han incomplert la Llei de Serveis Digitals en els àmbits relatius a la protecció de menors. En concret, segons informa l’ACN, Brussel·les estudiarà si els algoritmes que utilitzen les plataformes provoquen “comportaments addictius” entre els més joves i els empenyen a consumir continguts cada cop més extrems –el que es coneix com a efecte rabbit-hole–.

L’executiu comunitari també posarà la lupa en els sistemes de verificació d’edat i les polítiques de privacitat de les aplicacions, dos àmbits on la Comissió Europea reconeix que se sent “preocupada”. “No estem convençuts que Meta hagi fet prou per complir amb la Llei de Serveis Digitals”, ha expressat l’eurocomissari de Mercat Interior, Thierry Breton, en declaracions recollides per l’ACN.

La investigació oberta aquest dijous arriba després que Brussel·les analitzés un informe d’avaluació de riscos que Meta va respondre el setembre de 2023 sobre la protecció de menors a la xarxa. Segons la Comissió Europea, les mesures adoptades per la plataforma “poden explotar la feblesa i la inexperiència dels menors” i despertar en ells “comportaments addictius”.

Brussel·les també posa en dubte l’efectivitat dels sistemes de verificació d’edat de Meta, els quals haurien de servir per prevenir l’accés dels menors a continguts inadequat. “Les eines emprades per Meta poden ser inefectives, no raonables i no proporcionades”, indica el govern comunitari. A partir d’ara, la Comissió Europea continuarà recollint informació sobre el cas, sol·licitant documents a la plataforma o duent a terme inspeccions i entrevistes, segons recull l’ACN. Paral·lelament, la multinacional nord-americana pot presentar certs compromisos per posar remei a les preocupacions manifestades per l’executiu comunitari.

En cas que la institució europea ratifiqués que s’estan produint incompliments en la Llei de Serveis Digitals, Meta s’enfrontaria a sancions que podrien arribar al 6% del seu volum de negoci anual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

A presó el primer independentista un cop aprovada l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Els Països Baixos permeten a Kíiv usar els F-16 per a atacar objectius militars a Rússia

barcelona
regne unit

Farage canvia d’opinió i es presentarà a les pròximes eleccions

barcelona
llengua

Degoteig de sentències avalant el 25% de castellà a l’escola

barcelona
estats un its

Comença el judici contra el fill de Biden

barcelona
Eleccions europees

El CIS insisteix a donar al PSOE la victòria a l'Estat espanyol

barcelona
guerra a europa

Rússia sanciona a polítics i periodistes britànics

barcelona
política

Comín creu que és Illa qui ha de fer una cura d’humilitat: “No té majoria”

barcelona
política

ERC demanarà l’aplicació immediata de l’amnistia a una quarantena de persones

barcelona