Política

guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

Putin havia reclamat la realització d’aquests exercicis el passat 6 de maig

Les forces del Districte Militar Sud de Rússia, que limita amb Ucraïna, han iniciat aquest dimarts les maniobres amb armes nuclears tàctiques anunciades a principis de mes pel president rus, Vladímir Putin, en resposta a les “amenaces d’Occident”, segons recull Efe de fonts del ministeri de Defensa rus.

“En correspondència a l’ordre del comandant suprem de les Forces Armades de Rússia, en el Districte Militar Sud sota la direcció de l’Estat major va començar la primera etapa dels exercicis pràctics per a la preparació i ús d’armes nuclears no estratègiques”, han assenyalat fonts militars russes en Telegram.

En aquesta etapa els militars practiquen “la recepció de municions especials per a sistemes de míssils tàctics Iskander, la seva instal·lació en míssils i el desplaçament ocult a les posicions de llançament”, segons informa Defensa.

A més, les unitats de la Força Aeroespacial russa que participen en les maniobres practiquen l’emplaçament de “projectils especials” en les naus aèries, “incloent-hi míssils hipersònics aerobalístics Kinzhal, i vols a les zones establertes de patrullatge”.

“Aquesta maniobra té com a objectiu mantenir el nivell de preparació dels efectius i de l’equipament de les unitats de míssils tàctics amb la finalitat de garantir de mode absolut la integritat territorial i la sobirania de l’Estat rus en resposta a les declaracions provocadores i amenaces d’alguns polítics occidentals”, ha assegurat Defensa.

Aquestes maniobres són la resposta a la demanda que va fer el president Vladímir Putin el passat 6 de maig a les Forces Armades de realitzar “ben aviat” maniobres amb armes nuclears tàctiques en el Districte Militar Sud.

Per la seva banda, el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha vinculat aquesta ordre a declaracions del president francès, Emmanuel Macron, i d’altres alts funcionaris britànics. “Ells van parlar sobre la disposició i fins i tot intenció d’enviar contingents militars a Ucraïna, és a dir, posar als soldats de l’OTAN davant dels militars russos. Aquesta és una nova espiral d’escalada de la tensió. No té precedents i exigeix una especial atenció i mesures especials”, ha assegurat Peskov.

Rússia va revocar l’any passat la ratificació del Tractat de Prohibició Completa dels Assajos Nuclears (CTBT), encara que manté en vigor la moratòria mentre els EUA no faci proves d’aquest tipus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia