Política

Afins a Carod proposen que els alcaldables també s'escullin per sufragi universal dels militants

Ara fa quatre anys, la militància va forçar la nova direcció d'ERC que naixia de l'últim congrés, el de Lleida, a mantenir el sistema assembleari de la formació, un dels seus trets essencials. Contra pronòstic, va prosperar una esmena defensada per l'actual vicepresident de la Federació de Barcelona, Marc Marsal, i es tombava així la intenció de la direcció d'establir un sistema de delegats, tal com funcionen la resta de partits. També aleshores es fixava que el president i el secretari general es triarien en endavant per la via del sufragi universal, que és exactament el que passarà dissabte que ve. Doncs bé, el grup Gent 2014, un dels portaveus del qual és precisament Marsal, ha elaborat ara un projecte orgànic que posa a disposició de les candidatures i que planteja que els militants puguin escollir tots els caps de llista, també els alcaldes.

El document, al qual ha tingut accés l'AVUI, proposa que la militància triï via urna oberta tots els càrrecs -presidents regionals, comarcals i locals, però també consellers nacionals i caps de llista nacional i territorials-, amb l'argument que com més participació hi hagi, menys control de l'aparell. La necessitat de consensuar noms entre les diverses famílies del partit a l'hora de confeccionar les llistes acostuma a generar tensió i més d'una vegada ha comportat algun ensurt a la direcció.

Entre la resta de propostes de Gent 2014, que donen suport a la candidatura d'Ernest Benach i Rafel Niubò en la pugna pel lideratge d'ERC, hi ha la d'auditar els comptes d'ERC i la Fundació Irla, de l'òrbita. També plantegen publicar "les donacions, tant les voluntàries com les resultants de la carta financera" i que es facin públics els noms dels càrrecs que no paguen la carta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

L’Audiencia Nacional ordena dictar una nova sentència contra Villarejo pel cas Tàndem

Barcelona
política

Marta Molina: “Sóc conscient que puc anar a la presó”

barcelona

El Suprem empara Puigdemont per parlar de “corbs togats

madrid
Estat espanyol

El govern espanyol retira “definitivament” la seva ambaixadora a l’Argentina

Barcelona
política

Aragonès convoca per al 10 de juny la constitució del Parlament

barcelona
política

El Consell de la República demana una “estratègia compartida” a l’independentisme

barcelona
estat espanyol

Milei apuja el to contra Sánchez

barcelona
Política

Illa ja no descarta a Junts ni al PP

barcelona
llengua

Sense terminis per avançar en l’oficialitat del català a Europa

barcelona