Política

Carod ja va avisar els seus que no renuncia a ser candidat d’ERC

Política

Ni Puigcercós ni Carod volen primàries, però tots dos volen ser el candidat d’ERC el 2010 i tothom es mou. La notícia que el vicepresident no renuncia a presentar batalla per ser el pròxim cap de llista dels republicans, que va avançar ahir l’AVUI, ha descol·locat –i irritat en alguns casos– l’entorn de l’actual president de la formació, que tot i així manté oficialment que era previsible que Carod no tirés la tovallola.

Alguns col·laboradors de Puigcercós donaven per fet les últimes setmanes que s’arribaria a un pacte amb el número 2 de l’executiu perquè cedís el relleu. Però Carod ja va convocar dijous passat el seu entorn més íntim per fer-los avinent que el fet que no s’hagués presentat a les eleccions internes per ser elegit president d’ERC no comportava en cap cas que renunciés a ser-ne el pròxim cap de llista. En una reunió amb Ernest Benach, Rafel Niubò, Carles Bonet, Joan Manuel Tresserras i Enric Marín, Carod va explicar que havia obert ponts de diàleg amb l’actual direcció, però que això no implicava cap renúncia. L’expresident d’ERC i Puigcercós dinen ara junts gairebé cada setmana, encara que –segons fonts pròximes als dos dirigents– no han abordat ni la qüestió de les primàries ni la del cap de llista.

Encara que el secretari general dels republicans, Joan Ridao, va negar ahir en roda de premsa que la permanent del partit hagués debatut la qüestió “perquè no és ni urgent ni necessari”, diverses fonts apunten que sí que se’n va parlar, sobretot de les dues conferències que Carod preveu fer l’última setmana de mes per detallar el seu projecte de partit i de país. “Si un militant vol fer una conferència, no podem pas dir que no”, apunten aquestes fonts.
Malgrat alguns cants de sirena, que es van intensificar ahir, Puigcercós no preveu accelerar el procés de primàries ni fer cap gest abans del primer acte de Carod. L’entorn del vicepresident també considera “extraterrestre” obrir ara aquest meló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” del TPI

barcelona
política

Junts es proposarà com la “veu” catalana a Europa

barcelona
política

Riba fa una crida a votar a les europees per no afavorir l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Set palestins morts i 12 ferits en una batuda israeliana a Jenin

barcelona
política

La Junta Electoral desestima el recurs de Junts per repetir el vot exterior del 12-M

barcelona
Estat Francès

Macron viatja a Nova Caledònia en una “missió” de diàleg

Barcelona
Estat espanyol

L'Audiencia Nacional anul·la la primera condemna a Villarejo

Barcelona
política

Marta Molina: “Sóc conscient que puc anar a la presó”

barcelona

El Suprem empara Puigdemont per parlar de "corbs togats"

madrid