Política

Benach diu que s'ha exagerat la polèmica pel seu cotxe oficial i que s'ha vist com un luxe quan era una eina de treball

Política

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha assegurat que s'ha exagerat la polèmica per l'equipament del seu nou cotxe oficial i que "s'ha vist com un luxe quan el que pretenia era treballar en millors condicions". Benach ha dit que ja ha rectificat i ara demana "anar per feina" i tractar els temes que de veritat afecten el país. Benach també ha afegit que la despesa en extres al seu cotxe oficial es va aprovar per unanimitat de tota la Mesa. El president del Parlament ha recordat que enguany s'ha contingut el pressupost de la institució congelant els sous dels diputats i les aportacions als grups parlamentaris i reduint les despeses protocol·làries.

Benach ha fet aquestes declaracions en una entrevista a TV3 on ha assegurat que els partits polítics han fet el seu paper atiant la polémica tot i que la despesa es va aprovar per unanimitat de la Mesa amb els vots a favor de tots els grups polítics presents a la Cambra, excepte Ciutadans, que no són a la Mesa. Benach ha rectificat i ha fet treure els extres del cotxe oficial "de la manera més pràctica possible" i ha demanat excuses a qui hagi pogut molestar. En aquest sentit ha explicat que el que més greu li ha sabut ha estat decebre aquells ciutadans que creuen en les institucions i que episodis així els fan perdre la confiança en els polítics. "Per ells he rectificat", ha dit, i pels ciutadans que en aquest moments reclamen senyals d'austeritat i d'exemplaritat.

"De tota manera, faci el que faci seré criticat", ha afegit, i ha assegurat que si hagués estat conscient de les conseqüències de la decisió no l'hagués pres o n'hagués pres una altra. Respecte a altres despeses del Parlament com els viatges que fa Benach, el president del Parlament ha recordat que no viatja per turisme sinó representant Catalunya, i ha dit que alguns mitjans el que fan és discutir-li a Catalunya la seva capacitat d'estar al món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

A presó el primer independentista un cop aprovada l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Els Països Baixos permeten a Kíiv usar els F-16 per a atacar objectius militars a Rússia

barcelona
regne unit

Farage canvia d’opinió i es presentarà a les pròximes eleccions

barcelona
llengua

Degoteig de sentències avalant el 25% de castellà a l’escola

barcelona
estats un its

Comença el judici contra el fill de Biden

barcelona
Eleccions europees

El CIS insisteix a donar al PSOE la victòria a l'Estat espanyol

barcelona
guerra a europa

Rússia sanciona a polítics i periodistes britànics

barcelona
política

Comín creu que és Illa qui ha de fer una cura d’humilitat: “No té majoria”

barcelona
política

ERC demanarà l’aplicació immediata de l’amnistia a una quarantena de persones

barcelona