Política

Montilla avisa ERC i ICV-EUiA que la pujada de l'IRPF "no s'improvisa en un parell de dies"

El president del govern assegura que ha hagut de prendre mesures impopulars "necessàries per mantenir l'Estat del benestar", i que no ho hagués fet si només pensés en els seus interessos electorals a curt termini

El president del govern, José Montilla, ha advertit aquest dilluns a ERC i ICV-EUiA que la pujada de l'IRPF "no s'improvisa en un parell de dies".

Així, un dia després que ICV-EUiA i ERC asseguressin que aquest dimarts ja s'aprovarien els trams per a la modificació de l'IRPF, Montilla ha asseverat, en declaracions a Els matins de TV3, que el govern "tractarà el tema demà però no aprovarà el projecte de llei, que està previst que entri en el Parlament durant aquest mes".

"Un projecte de llei no s'improvisa en dos dies", ha deixat clar Montilla. I dit això, ha volgut precisar que serà un impost destinat a les rendes altes del país, i "no a les classes mitjanes ni a les rendes populars com han dit alguns".

El president de la Generalitat també ha explicat que una de les qüestions que haurà d'establir aquest nou projecte de llei és a partir de quins ingressos es pot considerar una renda alta. Al seu entendre, "és una qüestió de recursos i de solidaritat perquè hi ha gent que ja no es pot estrènyer més el cinturó perquè ja no hi ha forats. Ara ho han de fer els que tenen una feina estable i els que tenen les rendes més altes".

En aquest context ha dit que el govern ha hagut de prendre un seguit de mesures que són impopulars i que si hagués pensat en els seus interessos electorals a curt termini, no ho hagués fet.

"En aquests moments, per mi és més important el futur del meu país i el dels ciutadans del meu país que el meu futur polític", ha assegurat Montilla. No obstant això, ha matisat: "La gent, però, és més sensata del que ens pensem i crec que els catalans saben que s'han de prendre decisions que no són agradables però que són necessàries per mantenir l'Estat de benestar".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañon
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra