Política

Zaragoza critica la "xuleria política" d'una CiU que diu que va a la caça de Laporta

El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, ha criticat avui la "prepotència" i la "xuleria política" d'una CiU que practica el "bloqueig institucional" al Parlament i que, encoratjada pels sondejos, "amenaça" els socialistes catalans i va a la "caça i captura" de Joan Laporta.

Zaragoza ha realitzat una dura crítica de l'actitud de la federació nacionalista, arran d'uns sondejos que la donen com clara guanyadora de les catalanes, un estil que compara amb el qual el PP exerceix a Espanya en casos com el bloqueig de la renovació del Tribunal Constitucional.

"El que veiem és que CiU torna a la xuleria política, té una actitud de bloqueig institucional, de negar qualsevol acord i de no col·laborar a solucionar els problemes del país; està exercint el mateix bloqueig que el PP practica a Espanya amb la renovació del TC en intentar bloquejar el Consell de Garanties Estatutàries, la Sindicatura de Comptes i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals", ha explicat Zaragoza.

El dirigent socialista va més lluny i ha assegurat que la "prepotència" que veu en els convergents es tradueix fins i tot en "amenaces" cap als socialistes.

"Ens diuen a molts de nosaltres: 'Compte amb el que decidiu ara perquè si no feu el que nosaltres volem, després ja veureu i ateniu-vos a les conseqüències", ha relatat Zaragoza.

El secretari d'organització del PSC ha apreciat també aquesta actitud d'"arrogància" per part de CiU quan la federació s'enfronta al president del FC Barcelona, Joan Laporta, per estar punt de donar el salt a la política de la mà de la formació independentista Reagrupament.

"Abans a Laporta li tenien simpatia i li reien totes les gràcies, i ara han deslligat una caça i captura contra ell per la seva voluntat de participar en política", ha dit Zaragoza, que ha defensat el "dret" que Laporta té "com qualsevol altre ciutadà, com el propi Artur Mas (CiU), a presentar-se a les eleccions".

Per a Zaragoza, "aquesta caça i captura no és acceptable i ho diu un que està a les antípodes ideològiques de Laporta i que combato les seves idees, encara que està en el seu perfecte dret de presentar-se a les eleccions", ha insistit.

El dirigent socialista també ha replicat les crítiques que aboca CiU a la cohesió del govern tripartit i als seus socis d'ERC i ICV-EUiA.

En aquest sentit, Zaragoza ha recordat que el líder de CiU, Artur Mas, va oferir el 2006 a Josep-Lluís Carod-Rovira ser el seu conseller en cap i "fins i tot van oferir als republicans les conselleries d'Economia i Obres Públiques".

"La meva pregunta al senyor Mas és si li tornaria a oferir aquests departaments després de totes les crítiques que han abocat sobre Carod i ERC", ha subratllat Zaragoza, que ha criticat que CiU "s'oblidi habitualment de les coses que ha fet i ha dit segons li convé".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona