Política

PP i C's critiquen TV3 pel seu documental 'Adéu Espanya?'

El PP portarà el reportatge a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)

La portaveu del PP, Dolors Montserrat, i el president de C's, Albert Rivera, han coincidit avui a criticar TV3 per realitzar i emetre dijous 3 de juny el documental Adéu Espanya?, que han considerat de caràcter independentista.

Montserrat ha vinculat en roda de premsa l'emissió del programa amb pressions pròpies d'una campanya electoral en un moment en què, a més, "el Tribunal Constitucional està elaborant una nou dictamen sobre l'Estatut". No s'ha estranyat de la seva emissió perquè considera que la televisió pública depèn d'un govern tripartit amb membres independentistes.

Per a Montserrat, "el que diu adéu, perd, i el que diu benvingut i aquí estem per ajudar, guanya". La dirigent popular ha assegurat que "tot són pressions per arribar a la ciutadania" i "compensar el desgast" electoral del tripartit que vaticinen les enquestes, a la vegada que ha anunciat que el seu grup portarà el cas a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament.

Rivera ha afirmat en una altra roda de premsa que TV3 dóna massa cabuda "a una ideologia respectable però minoritària com l'independentisme", quan la televisió pública és de tots i no s'han de malgastar els seus recursos a la recerca de l'enfrontament, ha afegit.

Adéu Espanya? és un documental del canal públic català que compara la realitat de Catalunya amb la d'altres territoris amb una important presència de l'independentisme, com són Escòcia, Groenlàndia i el Quebec, i analitza la viabilitat i les repercussions d'una hipotètica secessió dels seus respectius estats, segons la pàgina web de TV3.

El programa arriba quan s'han celebrat consultes independentistes en centenars de municipis catalans i les enquestes registren des de fa mesos una tendència a l'alça del nombre de ciutadans favorables a la independència de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona