Política

Joan Puigcercós i Joan Ridao

Política

Joan Puigcercós i Joan Ridao, els dos membres de la candidatura Gent d'Esquerra, han guanyat les eleccions internes d'ERC un cop s'han proclamat els resultats oficials de les eleccions internes que s'han celebrat aquest dissabte.

Ridao i Puigcercós han qualificat la jornada "d'històrica" per l'alta participació dels militants (gairebé un 71%) i han assegurat que aquest dissabte ERC ha "donat exemple del que és un exercici de democràcia".

Ridao ha assegurat que amb el 38% dels vots tenen una "àmplia legitimitat per governar el partit", tot i que ha assegurat que volen governar "amb la mà estesa, amb una voluntat integradora per fer una direcció el més cohesionada possible". En aquest sentit, Puigcercós ha anunciat que "ara toca parlar amb totes les candidatures i escoltar-les", cosa que farà, segons ha dit, durant la pròxima setmana, abans de la celebració del congrés dissabte que ve, en què s'ha de decidir l'executiva del partit.

Els nous president i director general d'ERC han remarcat que aquest dissabte "s'inicia una nova etapa", amb una direcció que és "conscient que dins d'ERC hi ha una voluntat de canvi". Un canvi que Ridao i Puigcercós volen fer "des de la centralitat". "Un canvi, tranquil, sense cops de timó bruscos, de forma suau, tranquil i responsable", ha explicat Ridao.

La portaveu del partit, Marina Llansana, ha comparegut davant la premsa a la ratlla de les deu de la nit per informar que la participació final ha estat d'un 70,92%, és a dir, que han votat 7.036 dels 9.923 militants amb dret a vot.

Els resultats
Pel que fa als resultats de l'escrutini –provisional, a l'espera que aquest diumenge es facin públiques les xifres definitives–, s'han emès 7037 vots. Joan Puigcercós ha guanyat les eleccions a la presidència amb 2616 vots (37,22%), seguit de Joan Carretero 1936 (27.56%), Benach, 1875 (26.68%) i Jaume Renyer, amb 569 vots (8.10%). Hi ha hagut també 9 vots nuls i 40 en blanc.

Pel que fa a la secretaria general, amb 7036 vots emesos, el guanyador ha estat Joan Ridao, amb 2.636 vots (37.52%), seguit de Rafel Niubò (1.671, 23,79%), Rut Carandell (1.384, 19.70%) i Uriel Bertran (1.100, 18.42%).

Reaccions dels candidats
Ernest Benach ha felicitat els guanyadors i ha reiterat que es posa "a la seva disposició per al futur". Per Benach, els resultats "com la campanya" han estat "complexos i difícils" i han constatat que el partit té moltes sensibilitats. Per Benach la "recepta ara més que mai és la unitat" del partit.

El líder de Reagrupament.cat, Joan Carretero, que ha quedat segon amb 1.800 vots, per darrera de Puigcercós, ha reconegut la derrota i que no estava satisfet dels resultats ja que la seva intenció, i la dels militants que li han donat suport, era aconseguir la renovació del partit independentista. Carretero creu que Puigcercós haurà de trobar ara l'encaix favorable per a totes les sensibilitats del partit..

Per la seva banda, Rut Carandell, que optava a la direcció general, ha acceptat la derrota i ha assegurat que Reagrupament.cat ha "acatat la decisió dels militants", que han optat per "la continuïtat". Amb tot, ha assegurat que els resultats evidencien que s'ha creat "una alternativa" dins el partit, que "vol ser lleial però que creu que li cal una renovació". També ha volgut agrair el suport dels militants que els han votat.

Des de l'opció Esquerra Independentista, Uriel Bertran, també ha admès que "el continuisme ha guanyat al canvi" i que, malgrat tot, "seguirà treballant" i "defensant" les seves posicions polítiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” del TPI

barcelona