Política

Precampanya

Estratègies electorals

Vols sopar amb Carretero?

Reagrupament ven participacions de 10 euros per a un sorteig amb premis com ara un sopar a casa amb dos candidats

Amb els diners es finançarà part de la campanya

RCatvol fer una campanya electoral austera i sense
grans despeses

Si una persona us atura pel carrer i us vol vendre una butlleta que val 10 euros i que té impresa la cara de Joan Carretero, no us penseu pas que és un número de loteria i que us pot tocar un dineral. Es tracta d'un producte completament diferent, però que també permet entrar en un sorteig, amb un premi ben curiós: la possibilitat d'organitzar un sopar a casa vostra amb el líder de Reagrupament i algun altre candidat de la formació.

Aquesta iniciativa, pionera, forma part de l'estratègia que han engegat els reagrupats per recollir diners per a la campanya electoral. El mètode és ben senzill. Associats i simpatitzants, ben bé com si fossin estudiants que venen números per Nadal per finançar-se el viatge de final de curs, tenen un talonari i miren de col·locar com més participacions millor. Amics, companys, coneguts... tots són compradors potencials.

La direcció de Reagrupament es compromet a tornar aquestes aportacions econòmiques si els futurs diputats no impulsen tres dels projectes estel·lars de la formació de Joan Carretero: la Constitució de Catalunya; la llei electoral i la llei del bon govern, que ha de servir per “regenerar” les institucions. I aquest sacrifici econòmic de la gent mereix uns premis, que tindran cost zero per a Reagrupament. Les bases parlen de tres premis: una conversa telefònica amb un dels candidats, un sopar a casa de l'afortunat amb l'assistència de dos integrants de la llista de RCat, i participar en un àpat la nit de les eleccions amb els parlamentaris reagrupats que hagin sortit elegits.

El projecte funciona a bon ritme, i el 20 de setembre en un sol acte a Sant Celoni es van vendre 500 números. La gent que n'hagi comprat algun el pot validar al web de Reagrupament i, a partir d'aquí, la sort ja haurà estat tirada, com diria el tòpic. El 15 d'octubre es farà el primer sorteig, i després serà un no parar. Cada dia se sortejarà una conversa telefònica; el sopar privat amb els líders de RCat es farà un cop per setmana, i la traca final serà compartir taula amb els futurs diputats la nit del 28-N.

Buscar diners sota les pedres

La fórmula màgica de les butlletes és un exemple més de la filosofia que Reagrupament vol impregnar en la campanya, que es finançarà amb microdonacions. RCat sempre ha defensat que no vol “hipoteques econòmiques” i que intentarà treballar amb un “pressupost zero”, un eufemisme per dir que només gastarà allò que hagi recollit. És per això que, a banda de les participacions, també accepta donacions de particulars. Una altra font d'ingressos és la venda de productes de marxandatge. “Si algú inverteix diners, és molt exigent i també s'implica més en tot el procés”, apunta la candidata per Barcelona Rut Carandell.

I una recomanació per a aquells que hagin de preparar el sopar per a algun dels dirigents de Reagrupament. Tant Carandell com Carretero, els dos caps visibles de la formació independentista, asseguren que, com a bons convidats, no faran fàstics a cap menjar, tot i que també tenen les seves petites manies. A Carandell no li acaba d'agradar el xai i Carretero no menja espàrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona