Llavaneres pagarà els serveis bàsics a les famílies més afectades per la crisi

El pla de xoc preveu ajudes per comprar aliments i medicines o abonar el rebut de la guarderia

Els efectes de la crisi i les conseqüències que recauen sobre les famílies han obligat l'Ajuntament de Llavaneres a tirar endavant un pla d'ajudes extraordinària per pal·liar, en la mesura de les seves possibilitats, la conjuntura actual. Tot i no tenir una de les taxes d'atur més elevades de la comarca –9,06%–, la mesura està adreçada a les famílies més vulnerables i sobretot a aquelles en què els progenitors s'han quedat sense feina i tenen fills al seu càrrec, però també la gent gran amb pensions baixes. Els diners s'atorgaran mitjançant l'ampliació d'uns barems que donaran com a resultat el percentatge d'ajuda, que per als casos més extrems pot arribar al 100%. L'alcalde, Bernat Graupera, va explicar que el pla preveu sufragar despeses en alimentació i higiene bàsiques, en serveis municipals com ara l'escola bressol o el menjador del casal de la gent gran, en transport i menjador escolars, en medicaments, en llibres de text i també en activitats esportives. Per fer-ho, es disposa ja de 27.000 euros, però la xifra es vol ampliar fins als 90.000, tan bon punt s'aprovi una modificació de crèdit en el pressupost i es rebi una dotació de la Diputació de 13.000 euros.

La proposta es va aprovar per unanimitat en el ple de dimecres i tota l'oposició va felicitar el govern en minoria de CiU per haver impulsat una mesura del tot necessària en els temps actuals. Tot i això, la regidora del PP, Susana Clerici, va recordar que al febrer ja va preguntar a l'alcalde si es pensava fer un pla de xoc contra la crisi i que aleshores no hi havia res tret dels programes socials que habitualment es porten a terme.

la crònica

Alguna cosa ha canviat a l'Ajuntament

Quan CiU va quedar en minoria al febrer, l'alcalde deia que ara s'obria una nova etapa millor per al poble. L'oposició, formada pel PP, ERC, el PSC, Gent de Llavaneres i SOS Llavaneres, està aconseguint que en els plens siguin ells els qui impulsin i marquin l'acció del govern. Tot i les demandes de l'oposició d'obrir encara més el debat i el diàleg, el cert és que gairebé tots els dictàmens es van aprovar per unanimitat i les ganes d'arribar a acords hi són per part de tots. Sembla ser que enrere queden els retrets al passat i la confrontació. «Hi donarem suport com no podia ser d'una altra manera», va ser una de les frases més repetides durant la sessió de dimecres tant per part del govern com de l'oposició. En els únics moments en què es va trencar la bona sintonia va ser en la retirada de l'ordre del dia d'una modificació de crèdit «per consensuar-la més», en la proposta de SOS de fer una ordenança de civisme, perquè el govern ja és a punt d'enllestir una, i en la d'ERC per fer un alberg a l'edifici de la Bodega.

S'abaixen les taxes

Amb l'objectiu també de fer front a la crisi econòmica, però també de donar compliment a una moció impulsada pel PP, es va aprovar per unanimitat abaixar l'increment del 5% fins a l'1,5% de bona part de les taxes municipals per adaptar-les a l'IPC real. En total són 18 ordenances entre les quals destaquen les relacionades amb les llicències urbanístiques, la zona blava, l'escola de música, l'escola bressol, els cursos de català o l'ús de la via pública, però no ho farà la de l'aigua, tot i la reclamació de l'oposició en bloc. L'Ajuntament calcula que aquest reajustament en el preu d'algunes taxes suposarà una disminució d'ingressos de fins a 22.900 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona

Serret visita una de les empreses gironines beneficiaria de més fons europeus

girona
estat espanyol

El CGPJ convoca una reunió davant les crítiques al jutge que investiga Begoña Gómez

barcelona