Política

La precampanya electoral

Promeses que viatgen en metro

José Montilla compromet l'obertura la nit dels divendres, tal com ja es fa en la de dissabte des de fa tres anys i mig

El candidat del PSC manté l'estratègia a peu de carrer i es passeja pel Carmel

El president recorda
que des que funciona
a la nit ha registrat
3,4 milions de viatgers

El PSC continua l'estratègia d'acostar el candidat a la gent. I després d'haver pujat dos cops a un calaix vermell per pronunciar un míting llampec a Cornellà i Sant Boi de Llobregat, ahir el president de la Generalitat i cap de llista socialista, José Montilla, va agafar el metro, la línia blava (L5). Ho va fer a l'estació d'Entença –prop de la seu del partit, al carrer Nicaragua– i va baixar al cap de tretze parades, al Carmel.

Els fotògrafs i les càmeres que l'esperaven a la destinació van aixecar els recels dels que aquella hora –gairebé les cinc de la tarda– sortien de l'estació. “Ja m'estranyava a mi...”, comenta una senyora que demana als reporters “quin polític” segueixen en saber que és el presidenciable socialista. Amb poca sort, la primera persona a la qual saluda Montilla és una noia que porta un cotxet i que té problemes per accedir al metro. “No va!”, es lamenta davant d'una porta que es resisteix a obrir-se.

Estem en campanya i és hora de passejar. La volta de Montilla el porta des de l'estació fins a l'Espai Jove Boca Nord, centre reconvertit en un dels punt de trobada dels veïns amb l'esvoranc del Carmel. El candidat del PSC camina de pressa. En el trajecte, fins i tot passa al costat d'un top manta i en l'aire queda el dubte de si l'ha vist. Això sí: no se salta ni un semàfor en vermell. El cap de llista es para a tots, fins que estan en verd.

Hi ha flaixos de fotògrafs. I la gent s'atura per veure què passa. Montilla saluda algunes persones pel camí, com ara a una florista del mercat del Carmel –tancat– o un veí que se li acosta. “Li he dit que li estava molt agraït per la visita al barri”, explica. “No tinc cap queixa”, hi afegeix. Però després assenyala, molest, a uns nois que criden “Viva España”, quan passa el president de la Generalitat. A altres els costa més identificar-lo. “Qui és?”, es pregunta un jove. “És el José Montilla aquell”, respon el seu acompanyant. “Què està passant?”, pregunta una altra noia.

Han passat uns deu minuts, un quart d'hora a tot estirar, des que ha sortit del metro i arriba al centre cívic. Allà és el torn d'uns iaios que juguen a petanca que li demanen una tanca més alta. Montilla fa la primera promesa: “Parlaré amb l'alcalde”.

La segona promesa

El segon compromís el fa en una reunió amb joves, acompanyat del primer secretari de la JSC, Javier López, que no s'ha mogut del seu costat. Tal com s'intuïa que passaria, està relacionat amb el metro. Promet que estarà obert tota la nit de divendres, com des de fa tres anys i mig ho fa la del dissabte si després de les eleccions continua sent president. És una demanda de les joventuts del partit que el PSC ha incorporat al programa.

Des que hi ha servei nocturn, “3,4 milions de persones se n'han beneficiat, un per any”. “I un milió de viatges en metro és un milió menys de riscos en els desplaçaments”, és el missatge del candidat dels socialistes. Queden 24 dies. El trajecte cap al 28-N és cada cop més curt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.