Política

La transparència dels partits

Del cas Millet a la despesa electoral

fiscalia ·

Mas reclama als partits que esperin la decisió del jutge abans de carregar contra CDC

ERC, ICV i PP l'acusen d'encendre el ventilador

“Deixem que parli el jutge i ja està. Tothom a creure i nosaltres els primers”. Així és com el líder de CiU, Artur Mas, va respondre ahir a l'espiral de declaracions de tots els partits que ha desfermat la petició de la fiscalia perquè el jutge investigui per separat les connexions entre el cas Millet i CDC i perquè imputi el tresorer del partit, Daniel Osàcar, i el responsable de la sectorial d'immigració, Àngel Colom. La irrupció del cas en la palestra política una setmana abans de l'inici de la campanya electoral ha acabat obrint un altre debat: el de les grans despeses dels partits en aquest període. El mateix Mas va destapar la caixa dels trons, en una conferència a l'Ateneu Barcelonès: “Moltes vegades els partits polítics hem trepitjat la frontera de la legalitat pels costos de les campanyes electorals”.

ERC, el PP i ICV van rebre les seves paraules amb indignació. El líder dels republicans, Joan Puigcercós, va culpar Mas d'aplicar “la tècnica del calamar” i dedicar-se a “escampar tinta per a tothom”. A la defensiva, Puigcercós va garantir que la seva formació ha fet un esforç per “no estirar més el braç que la màniga” i sospita que CiU i el PSC han gastat més en la precampanya que el que ERC invertirà en els quinze dies previs als comicis. La candidata del PP, Alícia Sánchez-Camacho, va fer servir un altre símil més recorrent per carregar contra Mas: “Posa en marxa el ventilador”. Per la líder dels populars, el cap de cartell de CiU “no està a l'alçada de les circumstàncies per assumir la presidència de la Generalitat” perquè contradiu la premissa que els polítics han de “ser transparents i donar la cara quan hi ha problemes”.

El candidat dels ecosocialistes, Joan Herrera, va coincidir de ple amb les crítiques del PP i va titllar de “gravíssima” l'actitud dels convergents. A més, va subratllar que ICV ja va proposar que els partits enviessin conjuntament la propaganda electoral per reduir la despesa i que CiU s'hi va oposar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.