Política

Al barri de les meravelles

Montilla fa una passejada pel Bon Pastor, a Barcelona, i el posa d'exemple de la col·laboració entre govern i ajuntaments

Amb la presència de prop d'un centenar d'alcaldes, el PSC escenifica la seva força municipalista

Una passejada electoral és la cosa menys natural del món. El candidat, flanquejat pels seus i envoltat de càmeres i fotògrafs, avança a peu pel carrer com per casualitat, i saluda a tothom com si cada dia ho fes. Que la passejada electoral d'ahir de José Montilla fos al barri del Bon Pastor, amb l'alcalde Jordi Hereu com a cicerone i animador, i amb membres de l'associació de veïns fent de comparsa agraïda, no tenia res de casual.

El Bon Pastor ha viscut una gran transformació en els últims anys, amb l'arribada del metro, la reforma per canviar les cases barates per pisos de qualitat i nous equipaments. Coses de les quals van vantar-se, per aquest ordre d'aparició i intensitat, l'associació de veïns, Hereu i Montilla. En la caminada, alguns veïns es queixen de la crisi (“tinc quatre fills per alimentar”, li explica en Francisco Javier), de les coses que queden per arreglar al barri i que no s'arreglin amb més celeritat, i d'altres s'acosten per donar suport a Montilla. En visitar el camp de gespa artificial, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, li diu, en broma, a la regidora del districte, Gemma Mumbrú: “Però a tu no et fan l'onada?”

El candidat va estar flanquejat per prop d'un centenar d'alcaldes socialistes d'arreu de Catalunya. Exactament d'arreu. Hi havia els alcaldes de Lleida i Tarragona, Camprodon, Igualada, Granollers, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Balaguer, Sabadell, la Garriga... i molts més, ferms a la crida feta des del carrer Nicaragua. Una mostra de força de la insígnia identitària del PSC, el municipalisme. “Mai havíem tingut un govern que estigués tan al costat dels ajuntaments”, li va dir Manuel Bustos, alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya.

“El Bon Pastor és el millor exemple de la col·laboració entre el govern de la Generalitat i el món local”, va afirmar Montilla. També és el millor exemple del cinturó vermell que el PSC intenta despertar a cops de trombó, si cal, per salvar els mobles. Ara, i per les municipals.

Hereu, de campanya

Si no, que li ho demanin a l'alcalde Hereu, que ahir semblava que era qui estava en campanya, enèrgic, rialler i sense perdre pistonada. Hereu duia la veu cantant, repartint explicacions i petons, i Montilla, des d'un increïble taciturnisme militant, els escoltava, saludava i donava sintètics missatges alleujadors: “Treballem a favor de generar ocupació” o “Ara ens recuperarem, no es preocupi”. Al darrere, la fornida comitiva d'alcaldes mirava de no perdre una bona posició per ser emmarcats en la fotografia.

En arribar a la plaça de Robert Gerhard, s'escenifica la catarsi socialista municipalista, amb un panell de vidre on cada alcalde va firmar en suport de Montilla. I Montilla va cantar les meravelles de l'acció de govern al Bon Pastor i amb el món local, per al qual proposa una “llei de govern local”. “Ens hem preocupat igual pels petits i mitjans municipis, tots tenen els mateixos drets”. I la quota de flagell als convergents: “Hi ha alcaldes de CiU que em reconeixen que mai havien tingut aquesta col·laboració, perquè nosaltres no som sectaris”. A tots els que mai havien estat al Bon Pastor els va semblar un barri magnífic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona
POLÍTICA

El sufragi no és universal

BARCELONA