Política

“Vigila, que això és pitjor que el Barça”

Laporta rep l'escalf del mercat de Santa Caterina i l'advertència d'una peixatera sobre la política

Solidaritat Catalana, fins ara amb un seguiment mediàtic limitat, té acreditats 32 mitjans per a la nit electoral

“Entrarem amb força”, vaticina el líder de SI, que es posa “d'objectiu mínim” tenir grup propi, 5 diputats

Són les nou del matí. Al mercat de Santa Caterina, davant la catedral de Barcelona, una desena de persones reparteixen bitllets simbòlics de 3.000 euros, “el que Espanya ens pren a cadascú cada any”, expliquen. Ja es comencen a conèixer. Són voluntaris, “peons” –diu un d'ells–, de Solidaritat Catalana per la Independència. “Com més facin el ridícul [els polítics], la gent pot optar per votar els nous”, comenta un altre referint-se al frustrat debat cara a cara Mas-Montilla. “Ja va passar en la Transició. Molta gent no era demòcrata... i amb la independència pot passar igual”, afirma el més veterà. Falten cinc dies per a les eleccions i els ànims van in crescendo, assegura un solidari de pes. “A mesura que s'apropa el final, estem més frescos i més forts, com els equips de Guardiola”, hi afegeix.

Tots ells esperen que arribi Joan Laporta per acompanyar-lo en la passejada de campanya pels establiments. Amb retard, havent estat a Vic la nit anterior en un míting que va reunir un miler de persones, el candidat independentista baixa del cotxe amb la seva cosina Marta Segú, exdirectora de la Fundació del Barça, que li està donant suport aquests últims dies. No hi ha gaire gent al mercat i fa fred, però Laporta sent l'escalf humà tot just entrar-hi. “Lapoorta, Lapooorta”, criden des d'un cantó. L'expresident blaugrana reparteix propaganda electoral i rep l'afecte de compradors i comerciants, des d'una senyora que li dóna “gràcies pels títols” fins a un “guapo” –respost amb un “vóteme”–, passant per encaixades vàries. “Laporta, vigila, que això és pitjor que el Barça”, l'avisa la peixatera de Congelats Gabarró. Prou que ho sap el líder de SI, però ell s'ho pren com un “repte ambiciós, apassionant”.

“Les sensacions són molt bones. Estem en bona forma física i molt il·lusionats i animats”, explica Laporta, amb els números 5 i 6 per Barcelona, Anna Arqué i Emili Valdero, als costats. “Entrarem amb força al Parlament. Així ens ho diu la ciutadania. Hem anat pujant i encara esperem millorar”, indica. “Com a mínim, hauríem d'aconseguir tenir grup parlamentari [cinc diputats]”, havia assenyalat a Osona.com. Algunes enquestes internes també els fan ser més optimistes, les que es publiquen no tant. L'expectació per diumenge és alta. Després d'una campanya amb un seguiment limitat, ara hi ha acreditats 32 mitjans. Ahir la cadena France 24 li feia un reportatge.

Continua la passejada. Tot són paraules amables per al candidat fins que una altra peixatera li etziba: “Us agrada sentir el que us convé. No tinc res contra vostè, però n'estic, de la crisi, fins al capdamunt! Tots voleu sucar”. Laporta replica i acaba encreuant-se amb una jove que li demana una foto. Tornen els somriures. SI ha detectat que una de les franges d'edat que més li respon és la de menys de 25 anys. Potser per això ha passat per 13 facultats, més que cap altre partit. Són les deu i vint. Laporta dóna l'últim bitllet de 3.000, amb el dors que diu “Catalunya, estat ric d'Europa o regió d'Espanya que s'empobreix. Tu decideixes!”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona