Política

Reagrupament aconsegueix 62.000 vots menys que Laporta

Reagrupament no va poder aguantar l'efecte Laporta (que fa uns mesos semblava predestinat a encapçalar el projecte reagrupat) i va aconseguir 62.000 vots menys que Solidaritat Catalana per la Independència. Rcat s'ha quedat fora del Parlament i amb un futur més que incert. Ara s'haurà de veure què decideixen els associats i si continuen disposats a intentar fer forat en un àmbit independentista en què Laporta ha entrat amb força. De moment, ningú no pronostica si es presentaran a les eleccions municipals del maig.

A tot Catalunya, Reagrupament va obtenir 39.922 vots i va quedar en la novena posició, per sota de Plataforma per Catalunya. Els millors resultats de la formació de Joan Carretero van ser a les comarques gironines, on l'exconseller d'Esquerra s'hi presentava com a cap de llista. Fins i tot, el sondeig de TV3 els donava alguna possibilitat de treure un escó en aquesta demarcació, però els primers escrutinis ja van deixar clar que es tractava d'una gesta molt complicada, com al final va ser. Amb 9.560 vots van superar el 3 per cent, el llindar que pot permetre aconseguir algun diputat, però la llei d'Hondt els ho va impedir. A Puigcerdà, Carretero va ser profeta a la seva terra i va quedar en segona posició amb 377 vots, mentre que ERC es va quedar amb 161 i Solidaritat, amb 77.

A les comarques tarragonines, amb Ferran Pujol al capdavant, van obtenir un 0'93 per cent de suports, mentre que a Barcelona, amb Rut Carandell, es van quedar amb un 1 per cent. Aquesta última circumscripció era aparentment la més complicada, perquè Carandell havia de competir directament amb Joan Laporta.

Lleida era, juntament amb Girona, un dels territoris en què Rcat tenia dipositades més esperances. El llenguatge àcid i incisiu del cap de llista, l'alcalde de Rosselló del Segrià, Jaume Fernàndez, té forces adeptes i algunes enquestes prèvies al 28-N li vaticinaven un diputat. Però Fernàndez no ha aconseguit l'objectiu i s'ha quedat amb un 2,27 per cent. Tampoc no ha pogut superar Solidaritat, tot i que el partit de Joan Laporta presentava un candidat menys conegut, Xavier Segura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.