Tota una generació

Tortosa celebra el trentè aniversari dels ajuntaments democràtics reunint més d'un centenar d'exregidors i els quatre alcaldes que ha tingut la ciutat

La sala de plens de l'Ajuntament de Tortosa va viure ahir una sessió històrica. Amb motiu del trentè aniversari dels ajuntaments democràtics, el mes d'abril passat, el consistori tortosí va voler reunir ahir els regidors i alcaldes que formen part d'aquesta trajectòria democràtica més recent. Així doncs, més d'un centenar d'exregidors van omplir la sala de plens durant un acte que va ser presidit pels quatre alcaldes democràtics que ha tingut la ciutat des del 1979. La trobada va ser una gran satisfacció per a la majoria de tots els que, en un moment o altre de la seva vida, van dedicar el seu temps i els seus esforços a la política local. I aquesta satisfacció, no la podien amagar: tots mantenien el mateix posat nostàlgic i alhora d'il·lusió en recordar el seu pas pel consistori tortosí.

L'acte va començar amb els parlaments dels diferents portaveus dels partits polítics que actualment tenen representació a l'Ajuntament. Tots van manifestar la seua satisfacció de commemorar una data com aquesta, i també van reflexionar sobre els canvis que s'han produït en el món de la política al llarg d'aquests anys, com per exemple la paritat en les institucions. És per això que Meritxell Roigé, portaveu de CiU, va voler lloar d'una manera especial la tasca que van dur a terme les dues primeres regidores de Tortosa, Rosa Maria Carles i Mercedes Fraga, que van formar part de la primera corporació escollida en les eleccions municipals de l'any 1979. Antonio Faura, portaveu del Partir Popular, va recordar que fa 30 anys «costava Déu i ajuda que la gent entrés a formar part d'una llista electoral», però ara la situació ha canviat. Malgrat els canvis i progressos, però, encara es plantegen nous reptes, i és que com va apuntar Eduard Ena, del PSC, «per als ajuntaments, els reptes no s'acaben mai, perquè els ciutadans cada vegada demanen més serveis».

Les aportacions dels quatre alcaldes que durant aquestes tres dècades han governat a Tortosa van recordar els esforços que s'han viscut fins a arribar a l'actualitat, però amb la mirada posada en el futur. «No està tot fet», va afirmar el primer alcalde de Tortosa de la democràcia, Vicent Beguer. El seu successor en el càrrec, Marià Curto, va voler recordar la il·lusió amb què tots els presents a l'acte van entrar a treballar per la ciutat, «tot i que mai aconsegueixes fer tot allò que t'havies plantejat», va remarcar.

Com bé va recordar Joan Sabaté, també exalcalde de la ciutat, «30 anys és el període més llarg d'ajuntaments democràtics», i per això donen per a molt. L'acte d'ahir va ser només un petit recordatori del que han estat aquestes tres dècades de trajectòria. Sens dubte, un ple totalment atípic, on lluny de les confrontacions entre partits i grups polítics tota una generació es va unir per commemorar la tasca duta a terme al llarg de la democràcia.

La Sénia també celebra els 30 anys

A l'Auditori del Centre Obrer de la Sénia ahir també es va celebrar el trentè aniversari de la constitució dels primers ajuntaments democràtics.

L'acte va reunir els cinquanta-tres regidors i regidores que al llarg d'aquests anys han passat pel consistori senienc.

Els alumnes del CEIP Jaume I i de l'institut d'educació secundària també van participar en la celebració, així com la banda de l'Agrupació Musical Senienca i la coral de Joventuts Unides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona