Política

sant pere de ribes

Una fundació de la UAB buscarà el consens sobre les antenes de telefonia

L'Ajuntament signa un conveni amb una organització per arribar a un acord amb els veïns crítics

UM9 considera l'acord un “cost innecessari”

La Fundació per als Estudis de Prevenció i Seguretat Integral serà l'encarregada de promoure un pacte local sobre les antenes de telefonia mòbil a Sant Pere de Ribes. Vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona, l'organització treballarà per a l'Ajuntament a través d'un conveni de col·laboració per un import de 5.900 euros. L'acord va aprovar-se en el ple municipal de dimarts, que va presidir la regidora del PSC Abigaíl Garrido, atès que l'alcalde, Josep Antoni Blanco, no va poder assistir-hi per motius de salut.

Conflicte veïnal

Al novembre, el ple va aprovar que Localret, el consorci local format per les administracions locals de Catalunya per desenvolupar les telecomunicacions, elaborés un nou pla sobre la ubicació d'antenes de telefonia mòbil. Anteriorment, Localret va realitzar un informe en què va detectar mancances de cobertura al municipi, i descartava el trasllat de les antenes de telefonia fora del casc urbà, tal com reivindica un grup de veïns de les Roquetes des del 2009.

Ara, el govern (PSC, ICV i ERC) vol promoure “un procediment que intenta generar un consens amb totes les parts per definir on s'han d'ubicar les antenes”, segons el regidor de Gestió Urbanística, Planejament i Projectes, José García Hervás. Pel regidor, el conveni permetrà “crear una mesa de debat en què s'incorporaran els representants veïnals”.

La proposta va tenir el suport de CiU-Via, que va recordar que el govern no ha aconseguit solucionar el problema de les antenes ni “amb els estudis tècnics de Localret” ni amb les ponències en què participaven grups polítics i veïns. “D'aquesta situació hem de sortir d'alguna manera”, va dir el regidor de CiU-Via Lluís Giralt.

Crítiques d'UM9

UM9, que va votar en contra de l'acord, va retreure al govern que “vulgui començar de zero” el debat sobre les antenes, i que “no es tingui en compte la posició dels veïns”. “Hi ha veïns que no volen antenes al costat de casa seva. Aquest nou conveni no inclou aquesta preocupació”, va dir el regidor d'UM9 Joan Garriga, per a qui el nou conveni és “un cost innecessari”. El PP, que va abstenir-se, va demanar al govern “sensibilitat” i “el màxim consens amb la ciutadania”.

Desnonaments

Tots els grups van donar suport a una moció d'UM9 perquè l'Ajuntament segueixi de prop els desnonaments a conseqüència dels processos d'execució hipotecària, i assessori els ciutadans afectats per aquesta situació. UM9 va criticar que l'Ajuntament hagi adreçat almenys quatre veïns que van demanar assessorament sobre el tema a “l'oficina d'Habitatge de Barcelona”. La regidora d'Habitatge, Bàrbara Scuderi, va defensar el treball del govern, i va destacar que ha editat fulls informatius específics, i que està coordinat amb Serveis Socials per captar les necessitats en matèria d'habitatge.

LA DATA

15.04.09
Va ser l'inici de les queixes
dels veïns de les Roquetes per reclamar que les antenes estiguin fora del nucli urbà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Israel qualifica de “falses” i “repugnants” les denúncies de genocidi a Gaza

Barcelona
estats units

Investiguen Trump per possibles promeses a les petrolieres

barcelona
Guerra a Gaza

Israel respon al tribunal de La Haia amb nous atacs contra Rafah

Barcelona
estats units

Louisiana prohibeix per llei les píndoles abortives

barcelona
guerra a europa

Putin demana la represa de les negociacions de pau amb Ucraïna

barcelona
política

Sánchez promet mantenir els acord amb ERC i reformar de retruc el finançament

barcelona
estat espanyol

El PP vol Sánchez i Montero a la comissió del ‘cas Koldo’ del Senat

barcelona
Guerra a Gaza

El Tribunal Internacional de Justícia ordena a Israel que aturi l’ofensiva sobre Rafah

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona