Política

SANT QUIRZE DEL VALLÈS

ICV trenca amb ERC i deixa Junts per Sant Quirze

El risc dels ecosocialistes de perdre un diputat provincial ha accelerat el desacord

Esquerra no hauria acceptat que el projecte portés les sigles EPM

Els membres d'Iniciativa per Catalunya Verds ja no formen part de Junts Per Sant Quirze, la candidatura ciutadana que havien impulsat de manera conjunta amb ERC. Així ho va manifestar el president local d'ICV, Albert Farriol, durant l'última assemblea de la plataforma, on va manifestar que “s'ha deteriorat la confiança no en el projecte, però sí en les relacions. No hem participat prou en la presa de decisions massa vegades”, va puntualitzar.

La clau principal del desacord rau en el risc dels ecosocialistes de perdre un diputat provincial, en concret el que els correspon pel partit judicial de Sabadell, ja que la seva permanència podria dependre dels 800 vots i escaig que solen obtenir a Sant Quirze del Vallès. Segons el president d'ICV al Vallès Occidental, Xavier Boix, la seva formació deixa “molta autonomia” i estava disposada a contribuir que l'exalcaldessa d'Esquerra Elisabeth Oliveras pogués recuperar el càrrec, però a canvi només demanava que a les paperetes hi constés la marca blanca d'Iniciativa, Entesa de Progrés Municipal (EPM), per tal de comptabilitzar els vots en l'àmbit supramunicipal. ERC, però, no hauria accedit a la proposta –li corresponen les sigles AM, Acord Municipal–, i això hauria impossibilitat la continuïtat de la formació ecosocialista. Un altre factor que podria haver influït en la decisió és la confecció de la llista electoral, per bé que aquesta, a priori, depenia del criteri d'un grup de treball i de la posterior ratificació assembleària.

Una assemblea definirà el futur

La pròxima assemblea de Junts per Sant Quirze, prevista el pròxim dijous, definirà el futur de la candidatura. Segons el seu membre i actual regidor d'Esquerra, Àlex Brossa, “la impressió és que tirarà endavant de la mateixa manera”, tot i que també hi ha la possibilitat que ERC es presenti sola, que es creï un nou partit, o que es formi una agrupació d'electors. Segons Brossa, “encara no s'havia debatut ni definit” el nom ni la fórmula de presentació a les eleccions, amb la qual cosa admet que la decisió d'ICV els ha agafat “per sorpresa”. En aquest sentit, recorda que “l'assemblea és sobirana” i que, “a aquestes alçades, el projecte ja no era cosa de dos partits”. Oliveras, de la seva banda, va demanar disculpes als membres independents si se senten desil·lusionats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona