Política

Pacs es divideix encara més

CiU i el PSC seran els dos únics partits que lluitaran per aconseguir l'alcaldia. CiU hi manté l'hegemonia però el PSC creix

A Pacs del Penedès, els veïns ho tindran fàcil. De moment, i no es preveuen moviments en els pròxims dies de cap altre partit, només es presenten dues candidatures a les eleccions municipals del 22 de maig. Per un costat, la candidatura que encapçala el convergent i fins ara número dos de la llista, Josep Sogas, el durant 37 anys cap de la policia local de Vilafranca, Josep Sogas, que substitueix Joan Marrugat; i per l'altre, la candidatura del PSC, que encapçala la cap de llista durant aquest mandat, Carme Chichoné, que repeteix.

Sogas considera que el mandat ha estat bo i que han deixat infraestructures necessàries com ara l'escola, les rotondes i l'asfaltat als barris i apunta que en els pròxims quatre anys “cal seguir mantenint sanejades les arques locals, millorar entre altres coses l'enllumenat i treballar en els aspectes socials i culturals del poble”, però que cal ser conscients de la realitat econòmica del país. Chichoné, per contra, diu que si s'ha fet alguna cosa aquest mandat ha estat gràcies a les negociacions que va fer el seu grup municipal amb l'anterior govern català i que es presenten a les eleccions amb la intenció de trencar la manera “conservadora” de governar el poble, perquè actuen “sense planificar i no veuen que Pacs és un poble que creix”. La socialista es mostrava ahir molt crítica per l'acció de govern i apuntava que un dels efectes del model de poble és la poca participació ciutadana que hi ha en els actes socials. Amb totes les dades a la mà, les eleccions municipals es presenten incertes. Si CiU ha estat al govern local des de la recuperació de la democràcia, la veritat és que també, tot i que la federació nacionalista ha sabut mantenir fidel la seva militància, el PSC va aconseguir fer créixer significativament el seu pes electoral el 2007, en gran part pel vot de nouvinguts. El 2003, CiU –que diumenge presenta la seva candidatura al poble– va tenir un govern ampli. El 2007, coincidint amb l'entrada de Chichoné, les diferències es van escurçar (vegeu el gràfic). El PP, que va temptar la sort el 2007, no ho tornarà a intentar. Llavors van treure només 8 vots. Al poble hi viuen 881 persones.

Josep Sogas
CiU
L'excap de la policia local i número dos del partit ara encapçala la candidatura.
Carme Chichoné
PSC
Repeteix al capdavant. La seva entrada va ser un revulsiu. Ara preveu millorar resultats.
LES CLAUS
Marrugat marxa.
L'històric dirigent de CiU, que va agafar el relleu de Josep Solé, deixarà l'alcaldia el 22 de maig després de liderar el partit sense oposicions clares. El seu segon al partit prendrà ara el relleu amb l'objectiu de mantenir intacte el suport. És molt conegut a la comarca. Va ser cap de la policia vilafranquina durant 37 anys.
El vot dels nouvinguts.
En els darrers anys ha augmentat el nombre de nouvinguts i les dinàmiques de relació social al poble han canviat. El PSC busca aquest vot nou per trencar la fidelització local a CiU.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Xavier Vinyoles
Alcalde de Bescanó (ERC)

“Treballem en una xarxa de calor per a edificis públics i privats”

Bescanó

Del cel a l’infern de  Ciutadans

Banyoles
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont tot equiparant-lo a Feijóo i albira un tripartit

madrid
Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona