Política

La majoria absoluta, difícil

S'hi presenten quatre llistes –dues menys que el 2007–, un nombre prou elevat per preveure que per formar govern caldran aliances, una altra vegada

Els electors de Cornellà del Terri es trobaran el 22 de maig amb quatre paperetes i força canvis per comparació a quatre anys enrere. Es tornen a presentar amb el mateix nom Gent per la Vall del Terri (Gent) i CiU. Els republicans aquest cop s'integren en una llista associada a ERC (Junts per la Vall del Terri-AM) i apareix una candidatura nova, associada al PSC: Compromís per Cornellà-PM. En comparació del 2007 han desaparegut IdCdT (la seva cap de llista, Carme Rosset, va entrar en el govern i va portar l'àrea d'Urbanisme) i el PP, que no va aconseguir representació. L'únic cap de llista que repeteix és el de Gent (que el 2007 va ser la força més votada), l'alcalde Pere Vilà.

Amb l'objectiu de revalidar l'èxit de les últimes eleccions, Pere Vilà ha conservat en els primers llocs de la llista de Gent els números 2 i 3, Ramon Figa i Pilar Homs. Continuar els projectes iniciats i mantenir serveis, sobretot els de caràcter social, són aspectes destacats del programa. Pels convergents, es tracta de recuperar l'alcaldia o, com a mínim, tornar a entrar en el govern, després de quatre anys a l'oposició. L'opció, que encapçala Salvador Coll, posa l'accent a donar suport als empresaris i als que busquen feina. Del programa de Junts –que aplega gent d'ERC, RCat i DCat– destaca el fet de donar prioritat al que són serveis a les persones i la sostenibilitat del territori quan es desenvolupi el pla general. Compromís, d'altra banda, insistiran en “una manera diferent de fer política” a base de facilitar la participació ciutadana.

LES CLAUS
Llar d'infants.
La seva construcció va ser motiu d'enfrontaments entre l'equip de govern i CiU. El seu manteniment preocupa.
Pla general.
Acabat d'aprovar, en el nou mandat el repte serà desplegar-lo.
Pere Vilà
Gent per la Vall del Terri (Gent)
Empresari. No milita en cap partit. És l'alcalde actual. La seva llista va ser la més votada, però no va tenir majoria absoluta. Van arribar a un pacte amb ERC i la regidora independent Carme Rosset per formar govern.
Salvador Coll
CiU
Personifica la renovació de la federació nacionalista al municipi. Treballa en el camp de la comunicació. Amb 28 anys, relleva el veterà Jaume Figueres. El seu objectiu serà recuperar una alcaldia que sempre que s'havia presentat havia estat de CiU.
Josep Jordà
Junts per la Vall del Terri (JPVT)-AM
Economista. Militant d'ERC, fa setze anys que és a l'Ajuntament. Havia estat el número 2 de la llista d'ERC del 2007, una candidatura que s'ha renovat força amb la inclusió de gent d'ERC, de RCat i DCat.
Teresa Castañer
Compromís per Cornellà-PM
Biòloga i professora de La Salle de Girona. No milita en cap partit i és la seva primera participació en unes eleccions municipals. La llista es nodreix d'independents. Només el número 2 –Jordi Figueras– milita en un partit, el PSC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona