Política

riudecols

Porta a porta en contra de les pedreres

Delterpa envia un manifest als veïns on es critica l'augment d'activitats extractives

Sense donar suport de manera explícita a cap dels partits que aspiren a l'alcaldia de Riudecols, l'Associació per la Defensa del Territori i del Patrimoni (Delterpa) del municipi ha emprès una campanya porta a porta que convida als veïns a reflexionar si des de l'Ajuntament s'està afavorint un creixement ordenat i sostenible. Per tirar endavant la iniciativa, l'entitat ha redactat un manifest, en què ha desgranat els seus valors i, sobretot, ha posat èmfasi en una de les seves obsessions: frenar la proliferació de les pedreres al terme. D'aquest document, la plataforma n'ha fet 700 còpies, que porten per títol Delterpa i les eleccions municipals, i que s'ha dedicat a repartir entre els ciutadans. Al principi de la carta, exposen literalment que l'associació “no té una preferència prèvia respecte a una opció política”, si bé al llarg de tota l'argumentació que despleguen just a continuació se'n desprèn una crítica frontal a la gestió del consistori, liderat en aquest mandat per l'alcalde, Pere Solanellas (PSC).

En la proclama, els seus autors llancen als veïns la pregunta de si pensen que s'estan respectant les persones i el medi ambient instal·lant activitats extractives a tocar dels nuclis habitats. Una qüestió a la qual Delterpa té una resposta clara en considerar que “no és normal” que 100 hectàrees de les 1.946 del terme estiguin ocupades per pedreres –és a dir, un 5,12% de la seva extensió–. Per revertir aquesta situació, es demana que l'Ajuntament informi els habitants de les decisions que afectin significativament la localitat i asseguren, per contra, que la corporació local ja ha acceptat l'ampliació d'alguns assentaments, de tal forma que “podrien arribar a englobar el 10% de l'espai”. Una xifra que qualifiquen de preocupant, enfront de la mitjana del 0,34% que representen al Baix Camp o del 0,20% al conjunt de Catalunya. I, junt amb el manifest, Delterpa, el Grup d'Estudis i Protecció dels Ecosistemes del Camp (Gepec), l'entitat ecologista L'Escurçó, l'associació de veïns de les Irles i l'alcaldable d'ERC a Riudecols, Raül Grau, han fet arribar al·legacions de forma conjunta al Departament de Medi Ambient de la Generalitat en contra de l'ampliació de la pedrera Victòria, que explota l'empresa Canteras La Ponderosa SA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei que ara anirà al Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona