Política

La indignació no reflexiona

Centenars de persones van desafiar, de manera pacífica, la prohibició de concentrar-se a Tarragona, Reus i Torredembarra

Avisen que les acampades s'allargaran indefinidament, més enllà de les eleccions

Els “indignats” també es van deixar sentir ahir al Camp de Tarragona. A la capital, Reus i Torredembarra van continuar els actes de protesta dels dies anteriors, malgrat que era jornada de reflexió. La plaça de la Font va tornar a ser un punt de concentració a Tarragona, i va aglutinar més de 500 persones. Divendres s'hi va concentrar un nombre semblant i se n'hi van quedar a dormir una trentena. Ahir ja tenien una organització establerta. Les comissions de comunicació, logística, exploració i creativitat van treballar durant el dia per exposar a l'assemblea del vespre els seus avenços. Els bars propers els han ofert punts de llum que els permeten mantenir activitat durant tot el dia. Abans de l'assemblea, hi va haver lloc per a la música. Els Xirigotes Par Tio Político van escalfar l'ambient amb xirigotes carregades d'ironia i bon humor, en total sintonia amb les inquietuds dels “indignats”. Després va arribar el torn de paraula. Un membre de cada comissió va explicar què s'està fent en cada àmbit. Es va informar del bloc a través del qual es pot seguir l'acampada en directe. A més, es va posar un correu electrònic a disposició de qui vulgui fer arribar fotos, vídeos o qualsevol altre material relacionat amb l'acampada. En l'àmbit creatiu, es va convidar la gent perquè vagi a la plaça amb algun instrument o qualsevol altre canal d'expressió artística. La comissió de logística va informar de mancances com la falta de sanitaris. Ahir ja es va habilitar una zona d'acampada a la porta de l'ajuntament per evitar molestar els veïns. Es va remarcar que els que estan acampats a la plaça rebutgen qualsevol tipus d'acte violent, i que tampoc no volen que esdevingui cap “botellón”. Abans de començar l'assemblea es va fer un minut de silenci simbòlic per recordar que era jornada de reflexió. Ahir els concentrats van assegurar que l'acampada no acaba avui, sinó que continuarà un cop passades les eleccions de manera indefinida.

La plaça del Mercadal de Reus també estava plena d'“indignats”. Una cinquantena hi havien acampat (amb tendes incloses) i es preveia que continuarien aquesta nit. Durant tot el dia però, un miler de persones es van solidaritzar amb la causa i el centre de Reus es va convertir en una autèntica concentració d'“indignats”. A les vuit del vespre, com ja s'havia fet al migdia, es van recollir propostes en una assemblea oberta i els ciutadans –de totes les edats– hi deien la seva: que actualment persones amb estudis no troben feina, que els polítics “no escolten” o que no hi ha facilitats per combinar la feina amb els estudis. A les nou es va repetir la casserolada del dia anterior i l'Edgar va explicar que s'estaven organitzant per continuar la protesta passades les eleccions “si hi ha el suport del poble”. De moment, el que van aconseguir és que més de 200 persones signessin a favor del manifesta per una democràcia real.

Un centenar de persones més es van afegir ahir a la protesta dels “indignats” a Torredembarra. La concentració es va traslladar a la plaça de la Vila, on al matí es va fer una assemblea per posar en comú idees i es va oferir un vermut popular. A la tarda es van obrir petits debats sobre la crisi, la informació i el control social, el paper de l'educació, la democràcia i què pot passar després de les acampades. A les 8, també hi va haver una casserolada amb música per fer al màxim soroll possible, abans d'una assemblea oberta.

La taca s'estén.
Els “indignats” tarragonins denuncien els privilegis dels governs o de la gran banca i, ja més organitzats que en dies precedents, continuen les seves reivindicacions a través de les xarxes socials com Facebook i Twitter.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Els pactes i Catalunya es fan lloc en la campanya de les europees

barcelona
Xavier Cros
Alcalde de Fontcoberta (ERC)

“Sense subvencions no podem fer inversions”

Fontcoberta
Sònia Viñolas
Alcaldessa de Malgrat de Mar (PSC)

“Vull recuperar la pertinença de poble que hem anat perdent”

Malgrat de Mar
política

Sánchez retira la llei del sòl per evitar un segon revés i perilla la majoria al Congrés

madrid
política

ERC facilitarà la investidura de Puigdemont si es posa d’acord amb el PSC

barcelona
unió europea

Von der Leyen torna a allargar la mà a l’extrema dreta durant el debat europeu

barcelona
guerra a gaza

L'exèrcit israelià amplia la seva ofensiva a Rafah

barcelona
GIRONA

Asens reivindica el vot "antifeixista" en l'inici de campanya

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit israelià diu que va avisar Netanyahu de la feblesa del país abans de l'octubre

barcelona