Política

El PSC guanya, el PP és segon i entren Compromís i ERC

ICV-EUiA és la gran derrotada després d'aspirar a l'alcaldia i passar de 9 a 5 edils, els mateixos que els populars

CiU n'obté un més i els nous grups municipals obtenen dos regidors cadascun

El PSC de Cerdanyola continua amb la seva supremacia en les eleccions municipals malgrat haver passat dels 10 regidors que tenia fins ara als 7 obtinguts ahir. La gran derrotada, però, ha estat la coalició d'ICV-EUiA, que aspirava a prendre l'alcaldia als socialistes però que va veure com a mesura que avançava la nit els 9 regidors d'aquest mandat es traduïen en tan sols 5. En el bàndol dels guanyadors destaca l'ascens del PP. Gràcies als vots obtinguts se situa com a segona força més votada a la ciutat i passa de 3 regidors a 5. L'Ajuntament de Cerdanyola del mandat 2011-2015 estrenarà també dos grups municipals més. Compromís per Cerdanyola –hereu en part del llegat de Participació Activa i Social (PAS)– ha obtingut dos regidors. I ERC, després de quedar fora del consistori en els comicis del 2007, ha recuperat de nou els dos regidors que havia tingut. Pel que fa a CiU, la coalició nacionalista va tancar la jornada electoral passant a ser la quarta força més votada –fins ara era la tercera– tot i incrementar de 3 a 4 el nombre de regidors.

Carme Carmona (PSC) explicava que amb aquests resultats Cerdanyola demostra que “vol un govern majoritàriament d'esquerres”. Els socialistes estan oberts a parlar amb totes les forces polítiques per aconseguir un “govern fort, plural i amb prou estabilitat”. Manuel Buenaño (PP) deia que els populars “s'han guanyat el dret a entrar en el futur govern” i expressava la voluntat d'acabar amb anys de governs d'esquerres. Toni Morral (ICV-EUiA) s'oferia ahir al vespre per arribar a un acord amb el PSC alhora que recordava que Cerdanyola té “una esquerra molt plural”. Alfons Escoda (CiU) creu que els resultats “obren escenaris d'acords i pactes i caldrà parlar molt”. Carles Escolà (Compromís) es fixa tenir un paper actiu en el nou ple i promoure polítiques “de fort caire social”. Helena Solà (ERC) explicava que els resultats són el fruit de la feina ben feta pels republicans.

Pel que fa a Bellaterra, el president de l'EMD serà Ramon Andreu, de Gent per Bellaterra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.