Política

CERDANYOLA DEL VALLÈS

El PSC parlarà amb tots els partits per fer un govern “estable i sense invents”

Morral (ICV-EUiA) ja va obrir la porta a pactar amb els socialistes

Buenaño (PP) no vol a la ciutat el tripartit

El nou executiu local tindrà tres socis

Els números manen i Cerdanyola necessita per al mandat 2011-2015 un govern a tres bandes. El PSC ho té clar i el primer secretari local, Víctor Francos, explicava ahir que mantindrà converses amb totes les formacions que han obtingut representació al ple –el PSC ha obtingut 7 regidors– amb l'objectiu “de fer un govern estable, que resolgui els problemes de la ciutat i que ho faci sense invents”, en al·lusió als primers dos anys i mig d'aquest mandat, en què ICV-EUiA i CiU van governar en minoria i amb el suport a l'ombra del PP. El punt de partida de les converses serà el document dels 40 compromisos que la cap de llista i alcaldessa en funcions, Carme Carmona, va presentar durant la campanya.

Manuel Buenaño (PP) celebra el resultat “històric” –5 regidors– i mostra la predisposició de formar un govern “amb idees noves i amb una nova manera de fer les coses”. L'únic que no vol el PP és que a Cerdanyola es faci un govern tripartit (PSC, ICV-EUiA i ERC). I Buenaño recorda al PSC, ICV-EUiA i CiU: “Quan ens han necessitat per a temes de ciutat, ens han tingut al seu costat.” Toni Morral (ICV-EUiA) va veure durant la jornada electoral com s'esfumaven les esperances d'encapçalar el govern –5 regidors– i ahir mateix va obrir la porta a un futur acord de govern amb el PSC. Morral assegura: “Cerdanyola té una esquerra molt plural que ha de treballar en favor de la ciutat.” Alfons Escoda (CiU) –4 regidors– es mostra també obert a parlar amb tothom “per fer avançar Cerdanyola”. Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola) –2 regidors– només pactarà amb els que facin “polítiques clarament d'esquerres i tinguin el compromís de fer una política al servei de la gent”. Helena Solà (ERC) –2 regidors– es mostra satisfeta de la feina feta i espera que s'iniciïn les converses.

LA XIFRA

25
regidors té el ple de Cerdanyola:
PSC (7), PP (5), ICV-EUiA (5), CiU (4), Compromís (2) i ERC (2).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA