Política

CERDANYOLA DEL VALLÈS

El PSC i CiU pacten en minoria i allarguen la mà a l'oposició

CRIDA Socialistes i nacionalistes actuaran amb “generositat” però demanen a la resta de partits que “assumeixin responsabilitats de govern” ACCIONS Es farà un pla d'actuació municipal i en l'acord de govern es fixen 68 propostes

Cerdanyola ja té els primers socis del nou govern de la ciutat. El PSC i CiU van signar ahir al migdia les Bases de l'acord de govern de la ciutat de Cerdanyola 2011-2015, que, malgrat que és un acord en minoria –11 regidors al govern i 14 a l'oposició–, neix amb la voluntat “d'allargar la mà a tots els partits per buscar el màxim consens possible”, segons va explicar el portaveu de CiU, Alfons Escoda. “Actuarem amb generositat”, va reblar. L'alcaldessa en funcions i cap de llista del PSC, Carme Carmona, assegurava que el nou govern “comença ara a caminar perquè la ciutat ho necessita”. Carmona i Escoda, però, demanen als partits de l'oposició que amb el pas del temps “assumeixin responsabilitats de govern” i s'incorporin a l'executiu local.

Tant els socialistes –amb el suport d'Els Verds– com els nacionalistes asseguren que durant el nou mandat tots els partits seran coresponsables de l'acció del govern. Al mateix temps, aposten per la introducció de mecanismes i metodologies diverses de participació ciutadana durant aquest mandat.

PAM per a quatre anys

El document de l'acord de govern de Cerdanyola preveu la redacció d'un pla d'actuació municipal
(PAM) que marcarà les prioritats polítiques i planificarà les inversions del mandat. L'avantprojecte del PAM es començarà a redactar al setembre per fer-ne l'aprovació al desembre. A partir d'aquí –de gener a març del 2012– la ciutadania hi podrà fer aportacions i fixar prioritats. El vistiplau polític al document i l'aprovació definitiva es farà a l'abril.

7 prioritats i 68 accions

Els set eixos prioritaris de les polítiques municipals seran les persones i el benestar social; els barris i el territori; l'economia i l'ocupació; l'educació, la cultura i l'esport; la mobilitat; el medi ambient i la sostenibilitat, i els serveis públics de qualitat. A partir d'aquests set eixos, el PSC i CiU han definit fins a 68 accions a desenvolupar en els pròxims quatre anys. Algunes d'aquestes propostes són la demanda de l'hospital comarcal Ernest Lluch; la redacció d'un pla estratègic consensuat per dibuixar la Cerdanyola del 2020; la constitució d'un consell econòmic i social per crear sinergies entre els agents econòmics de la ciutat; la creació del Consell d'Infants i el Consell de Joves, així com un pla local contra el fracàs escolar; el foment de la inclusió a la zona 1 del sistema tarifari integrat; el rebuig a qualsevol nou abocador a la ciutat; i el disseny d'un pla de qualitat del funcionament de l'Ajuntament.

Finances, Centre Direccional i abocadors

C.A.F.

El document de govern de Cerdanyola subratlla tres temes centrals de ciutat: la situació econòmica i les finances municipals, el planejament del Centre Direccional, i els abocadors. El PSC i CiU es comprometen a “complir fidelment” les recomanacions del pla de sanejament i limitar les pujades de l'IBI a l'increment de l'IPC. El desenvolupament del Centre Direccional estarà supeditat al nou planejament que sortirà de complir la sentència del TSJC i “de la nova realitat econòmica”. Pel que fa als abocadors, i en concret al de Can Planas –al Centre Direccional– el nou govern es compromet a assumir “la proposta de solució que surti del procés de consulta de la Unió Europea” sempre que la Generalitat i l'Àrea Metropolitana assumeixin les decisions finals i els costos que suposi la decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona