Política

CERDANYOLA DEL VALLÈS

ERC vol la nul·litat del ple del cartipàs per “errors greus”

Denuncia que el text del decret d'alcaldia entregat als regidors i el de l'aprovat contenen “diferències ostensibles”

Considera que el govern “vulnera els drets dels regidors i dels electors”

ERC de Cerdanyola presentarà aquesta setmana la documentació necessària per demanar la nul·litat del ple extraordinari del 7 de juliol després de constatar durant el ple i també posteriorment que el govern del PSC ha concorregut en “errors formals greus”. El contingut del ple es va modificar substancialment el mateix dia 7 després que aquell matí CiU trenqués el pacte de govern amb el PSC i, per tant, s'hagués de refer el cartipàs, les retribucions econòmiques dels regidors i l'elecció dels càrrecs de confiança.

La portaveu d'ERC, Helena Solà, ja va alertar que no es podria rebre la documentació a l'hora de començar el ple. Solà explicava ahir que el text amb la resolució d'alcaldia que fixa les atribucions dels regidors del govern que es va lliurar al ple conté “diferències ostensibles” amb la resolució feta arribar després del ple –en el document inicial no hi consta la regidora Laura Rodríguez com a cinquena tinenta d'alcalde–. Pel que fa a les propostes d'acord, els regidors també les van rebre en el moment de començar el ple desordenades i sense constar-hi el punt de l'ordre del dia, un fet que provocava “no saber què s'estava votant”.

El president local d'ERC, Francesc Rossinyol, considera “incomprensible” que no s'hagués ajornat el ple fins dilluns per poder entregar la documentació dins dels terminis legals.

Solà diu que si l'Ajuntament rebutja declarar nul el ple ERC presentarà un contenciós administratiu. La portaveu republicana diu que amb aquests errors el consistori “vulnera els drets dels regidors i dels electors” i demana al PSC que es replantegi “la manera d'actuar”.

LA FRASE

Estic decebuda i trista que en el meu primer ple com a regidora les coses hagin anat així
Helena Solà
PORTAVEU ERC CERDANYOLA

El PP, com Unió, també vol un govern estable

C.A.F.

El PP de Cerdanyola, a través d'un comunicat, mostra la seva “total conformitat” amb l'opinió d'Unió Democràtica que Cerdanyola necessita un govern “fort i estable”. Els populars diuen que “és evident” que un pacte PSC-PP-CiU “comportaria una gran estabilitat i permetria iniciar i posar en marxa grans projectes que permetrien activar l'economia local”. El PP també demana que s'anteposin els interessos de la ciutat als dels partits i els personals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona