Política

LLUÍS GUINÓ

ALCALDE DE BESALÚ (CIU)

“Cal mancomunar els serveis”

El condicionament de Can Cambó per millorar el casal de la gent gran i l'edifici de l'institut escola són les úniques grans obres previstes

Es mirarà de completar-lo en els propers quatre anys

Lluís Guinó i Subirós acaba d'iniciar el seu cinquè mandat consecutiu al capdavant de l'Ajuntament de Besalú. Ha estat diputat provincial i actualment és diputat al Parlament. A la cambra catalana, és el portaveu del grup de CiU per a temes d'Interior. És membre de l'executiva de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Els últims anys s'han executat moltes inversions. Què queda per fer, a Besalú?

És veritat que a nivell de grans infraestructures, en queden poques per fer. Potser faltaria reorientar el casal de la gent gran. L'edifici Cambó –on està ubicat– és complicat per a la gent gran, per qüestions d'accessibilitat i de barreres arquitectòniques. A mitjà termini s'hauria de plantejar algun canvi intern per millorar-ho. L'altre tema és l'edifici de l'institut escola. Caldrà insistir amb el departament. D'altra banda, hem renunciat a la reforma urbanística del carrer Ganganell perquè no hem aconseguit el finançament necessari.

En quin punt es troba el pla de barris?

Hem executat un 55 % del previst. Ja hem demanat una pròrroga i veurem si amb quatre anys més ho completem.

Ara que la reforma de la travessera urbana ja està acabada, es plantegen el trasllat de la parada d'autobusos?

Quan feien les obres vam sondejar els sectors relacionats amb la parada (usuaris, la Teisa, etcètera) plantejant-los la possibilitat de posar la parada a l'alçada de la rotonda nova. No em va donar la sensació que el trasllat fos una necessitat per a la gent de Besalú. No percebo una demanda en aquest sentit. El dia que realment hi hagi una petició dels usuaris o de l'empresa, ens ho plantejarem. A la rotonda hi ha espai suficient.

Porta molt temps reclamant que es millori l'accés a la vila per la cruïlla de la recta de Fares, que consideren molt perillosa...

Ja n'he parlat amb el conseller de Territori. Com que va confirmar que el desdoblament de la C-66 no es farà a curt termini [l'accés de la recta de Fares és provisional, en espera que es faci la nova carretera] li vaig demanar que es busqués un sistema per donar més seguretat a aquella cruïlla. Realment és perillosa. D'això sí que he rebut suggeriments i queixes, tant de gent de fora com de Besalú.

L'alternativa que proposa continua sent una rotonda?

Sí, crec que ha de ser una rotonda. És la solució que s'havia previst de bon principi.

Des de Besalú van impulsar la creació d'una mancomunitat amb els municipis veïns. Els tràmits estan parats, oi?

Formalment, sí. A la pràctica, Besalú està oferint serveis que estan clarament mancomunats. Estic totalment convençut que les circumstàncies ens porten a mancomunar serveis. I no pas per una qüestió de voluntat política, sinó que ens hi porta la necessitat de reduir despeses. És obligatori compartir serveis. No hi ha alternativa: o mancomunes serveis i fas les coses de manera eficient o no te'n surts. El mateix ciutadà et demana que no dupliquis despeses, que facis coses conjuntament. Penso que als altres ajuntaments també en són conscients i que hi ha la voluntat de tirar-ho endavant.

Des de l'any passat vostè és diputat al Parlament. Com li va aquesta experiència?

Són feines molt diferents i són compaginables. El Parlament et permet tenir unes visions molt globals dels temes, veure que les coses no són blanc o negre, sinó que hi ha molts grisos. L'alcaldia és més d'acció, i jo sóc una persona d'acció, però la feina al Parlament m'agrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”