Política

Josep Guia: “D'una puça estiuenca se n'ha fet un elefant”

El dirigent del PSAN matisa que només deia que la dissolució d'ETA vindrà després de les negociacions

Alfons López Tena recorda que tant PSAN com SI rebutgen la violència

El líder del PSAN, Josep Guia, ha assegurat aquest dissabte que “d'una puça d'estiu se n'ha fet un elefant”, en referència a la seva polèmica intervenció en la que va demanar a ETA que no es dissolgués.

El polític valencià ha considerat que el comentari es va fer a títol personal i que volia constatar tan sols que en els processos de pau la dissolució de les bandes armades ve un cop s'han iniciat les negociacions. Guia ha recordat que també va dir que estava a favor de la treva “permanent i verificable” d'ETA.

El diputat de SI, Alfons López Tena, ha comparegut al seu cantó per recordat que totes dues formacions rebutgen la violència “perquè va contra la decència i resulta contraproduent”.

Alfons López Tena ha volgut deixar clar aquest divendres a la tarda que tant el Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN) com Solidaritat per la Independència (SI) “advoquen per la independència nacional per vies pacífiques i democràtiques”.

“Demanem que ETA deixi les armes, perquè és contrari a la decència i contraproduent perquè no permet avançar en un procés d'autodeterminació dins l'estat espanyol mentre el PP o el PSOE puguin agafar com a coartada que existeix una amenaça terrorista”, ha subratllat el diputat independentista.

Una puça estiuenca

El sorprès Josep Guia ha explicat que la seva intervenció pretenia tan sols “fer una observació a títol personal, sense representar al PSAN, ni a SI, de qui no en sóc dirigent, per constatar que en els processos de pau les dissolucions vénen després de les negociacions”.

En aquest cas aquestes s'hauran de produir “amb els grans partits nacionalistes espanyols com el PSOE o el PP i llavors la solució ja vindrà per ella mateixa”. Prèviament “també vaig dir que estava a favor de la treva permanent i verificable i del no ús de les armes amb finalitats polítiques”. “Tot plegat”, ha assegurant obrint-se d'espatlles, “crec que d'una puça d'estiu se n'ha fet un elefant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a defensar la democràcia

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona
eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona